Erdoğan'dan Kuveyt ve Katar teması

Bazı temaslar ve günübirlik çalışma kapsamında Kuveyt ve Katar'ı ziyaret edecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçak başkent Ankara'dan hareket etti. 

GÜNDEM 07.10.2020, 09:57 07.10.2020, 13:30
Erdoğan'dan Kuveyt ve Katar teması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak "TUR", saat 09.40'ta Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan teker kesti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindeki heyet tarafından uğurlandı.

Kuveyt ve Katar'ı kapsayan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik ediyor.

Kuveyt

Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'i ziyareti çerçevesinde geçtiğimiz hafta 92 yaşında yaşamını yitiren Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ardından ülke yönetimini devralan Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile görüşecek ve taziyelerini iletecek.

İkili görüşme sonrası geçilecek heyetler arası görüşmede Türkiye-Kuveyt ilişkileri ile bölgesel konuların değerlendirileceği bildirildi.

Katar

Türkiye Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler daha sonra Katar'a geçecek. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşecek.

Erdoğan ve Al Sani, Türkiye ile Katar arasında mevcut iş birliğinin daha üst çıtaya taşınması için karşılıklı imkanlarını değerlendirecek ayrıca uluslararası konularla bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunacak.

Yorumlar (0)