Erdoğan'dan kritik ziyaret: Anlaşmalar imzalandı

Erdoğan, Türkmenistanlı mevkidaşı Berdimuhamedov tarafından resmi törenle karşılandı.
 Berdimuhammedov tarafından Erdoğan'a devlet nişanı taktim edildi.

GÜNDEM 27.11.2021, 18:15
Erdoğan'dan kritik ziyaret: Anlaşmalar imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ziyareti çerçevesinde Gurbanguli Berdimuhamedov ile ortak basın açıklaması yaptı. Türkmenistan’a geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Erdoğan, ülkenin bağımsızlığının 30. yıl dönümünü kutladı. Ülkemizin Türkmenistan'ı ilk tanıyan ve ilk büyükelçilik açan ülke olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı, "Dostluk ilişkileri kapsamında Türkmenistan'ı desteklemeyi sürdüreceğiz." dedi.

"Hedefimiz 5 milyar dolar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Berdimuhamedov ile yaptığımız görüşmede ikili ilişkilerimizi bütün boyutlarıyla masaya yatırdık. Ticaret hacminde ilk hedef 5 milyar dolar. Hava ve kara yolu taşımacılığına ek olarak enerji sektöründeki iş birliğimizi geliştirmek maksadıyla yapabileceklerimiz hakkında konuştuk. Kültürel ve tarihi ortaklığa dayanan iş birliğimiz kapsamında kültür, eğitim, spor gibi insani alanlardaki ilişkilerimizi güçlendirme hususunda hemfikiriz." ifadelerini kullandı. 

Bildiri imzalandı

İmza atılan 9 maddelik ortak bildiriyle ikili ilişkilerin daha da kuvvetlendiğini kaydeden Erdoğan, “Yarın da diğer kardeş ve dost ülke liderleriyle iş birliğimizi ne şekilde ilerletebileceğimizi ayrıntılı bir şekilde görüşme olanağı bulacağız." diye konuştu.

'Devlet İşbirliği Nişanı' takdim edildi

Ortak basın açıklamasının akabinde Berdimuhamedov tarafından Erdoğan’a 'Devlet İşbirliği Nişanı' takdim edildi. 

Cumhurbaşkanı, kendisine takdim edilen devlet nişanı sebebiyle onur duyduğunu söyleyerek, “Teşekkürlerimi sunuyorum. İki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluk muhabbetinin yeni sembolü olarak nitelendirdiğim bu nişanla kardeşliğimiz bir defa daha perçinlenmiştir." sözlerini sarf etti. 





Yorumlar (0)