Erdoğan'dan kritik temas

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, PKK terör örgütünün Irak topraklarındaki varlığına bir son verilmesinin, Irak'ın milli güvenlik çıkarlarının da bir gereği olduğunun altını çizdi.

GÜNDEM 10.01.2023, 21:10 11.01.2023, 17:40
Erdoğan'dan kritik temas

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bahse konu görüşmede, PKK terör örgütünün Irak topraklarındaki varlığına bir son verilmesinin, Irak'ın milli güvenlik çıkarlarının da bir gereği olduğunu ifade etti.


(Sudani)

"Irak'ı da Türkiye kadar düşünüyoruz"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel hususlar ele alındı.

Erdoğan, bu görüşmede, ilerleyen dönemde bölgesel ve ikili iş birliğinin her alanda çok daha kuvvetleneceğine olan inancının tam olduğunu kaydetti.

Irak'ın toprak bütünlüğü, istikrar ve huzuruna ülkemizinki kadar önem verdiklerinin altını çizen Türkiye Cumhurbaşkanı, PKK terör örgütünün Irak topraklarındaki varlığına bir son verilmesinin, Irak'ın milli güvenlik çıkarlarının da bir gereği olduğunu ifade etti. 

Yorumlar (0)