Erdoğan'dan KPSS talimatı

Erdoğan, 2022-KPSS Lisans oturumundaki sorulardan bazılarına ilişkin iddialar üzerine DDK'ya (Devlet Denetleme Kurulu) inceleme talimatı verdi.

GÜNDEM 02.08.2022, 20:46
Erdoğan'dan KPSS talimatı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2022-KPSS Lisans oturumundaki sorulardan bazılarına ilişkin iddialar ile ilgili DDK'ya inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa zamanda sonuçlanacak ve kamuoyu ile de paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.
 

Erdoğan: Gerekli adımlar derhal atılacaktır

Erdoğan da kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "DDK'nın 2022-KPSS ile ilgili gerçekleştireceği inceleme neticesinde elde edilecek olan veriler büyük bir titizlikle değerlendirilecek, gerekli olan adımlar derhal atılacaktır. Tek bir gencimizin bile mağdur olmasına asla izin vermeyiz." ifadelerine yer verdi.
 

Ne olmuştu?

KPSS sorularının, daha önce bir yayınevinin soru bankasında çıkan soruların benzeri olduğu yönündeki iddialar, gündeme bomba gibi düşmüştü. Ortaya atılan iddialar üzerine bugün ÖSYM'den açıklama yapılmıştı. Söz konusu açıklamada, “31 Temmuz 2022 Pazar günü 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı, sabah ve öğleden sonraki oturumlarında güvenli bir şekilde gerçekleştirilmiştir.” sözlerine yer verilirken, sınav sorularının daha önce bir yayınevinde yayınlandığına ilişkin iddialar ise “Bazı soruların, bir yayınevinin deneme sorularıyla aynı olduğuna yönelik sosyal medyada ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz sonucunda asılsız olduğu anlaşılmıştır.” sözleriyle yalanlanmıştı.
 

Yorumlar (0)