Erdoğan'dan konut müjdesi

Erdoğan, "Cumhuriyet tarihindeki en büyük sosyal konut hamlesini yapıyoruz. İlk defa ev sahibi olacakların büyük bir sabırsızlıkla beklediği projedeki hazırlıklar bitmek üzere. Milletimizi kira öder gibi taksitlerle, yatay ve yerel mimari anlayışına göre yapılan konut projeleriyle ev sahibi edeceğiz. İlk kez evlenen gençlerimiz de projede kota sahibi olacaklar." dedi.

GÜNDEM 01.08.2022, 20:49
Erdoğan'dan konut müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın akabinde kameraların karşısına geçti.


"Çok önemli bir diplomatik başarıdır"

Erdoğan, konuşmasında tahıl sevkiyatı anlaşmasına dair, "Muhalefet her ne kadar idrak edemese de Türkiye'nin öncülüğünde başlatılan bu faaliyet çok önemli bir diplomatik başarıdır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Artık Türkiye'yi terör, darbeci askeri ve sivil bürokrasi, üretmek yerine rantiye ile beslenen iş dünyası ve kifayetsiz politikacılarla oyalama dönemi bitmiştir." 

"Yeni yılla birlikte enflasyon düşmeye başlayacak"

Fiyatlar hususunda yapılan tüm manipülasyonları yakından izlediklerini kaydeden Erdoğan, "Global fiyatlardaki dengesizlikleri istismar edenlerin, konuttan otomobile, elektronikten gıdaya dek gerçekleştirdikleri manipülasyonları yakından izliyoruz. Aldığımız ve alacağımız önlemlerle, tüm bu istismarcıların art niyetlerini ellerinde patlatacağız. Yeni senenin ilk aylarıyla beraber enflasyonun belirgin bir düşüş seyrine başlayacağını ümit ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Erdoğan, turizm gelirlerine dair, "Senenin ilk yarısındaki gerçekleşmeler bu yılı, 37 milyar dolar (662 milyar lira) turizm geliri ve 47 milyon turistle hedeflerimizin üzerinde kapatacağımızı gösteriyor." dedi. 

"Cumhuriyet tarihindeki en büyük sosyal konut hamlesi..."

"Cumhuriyet tarihindeki en büyük sosyal konut hamlesini yapıyoruz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"İlk defa ev sahibi olacakların büyük bir sabırsızlıkla beklediği projedeki hazırlıklar bitmek üzere. Milletimizi kira öder gibi taksitlerle, yatay ve yerel mimari anlayışına göre yapılan konut projeleriyle ev sahibi edeceğiz. Gazilerimiz ve şehit yakınlarımız ile emeklilerimize özel kontenjanlar ayıracağız. İlk kez evlenen gençlerimiz de projede kota sahibi olacaklar." 

'Seyahatsever' uygulamasındaki yaş aralığı 30'a çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"İlerleyen süreçte fiyat istikrarıyla arz güvenliğini birlikte gerçekleştirecek, bütün olasılıkları hesaba katan yepyeni adımların hazırlıklarına devam ediyoruz." 

Erdoğan, yaz tatillerinde yurtların bedava kullanımını sağlayan 'Seyahatsever' uygulamasında yeni yaş aralığının 18-30 olduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)