Erdoğan'dan konsolosluklara tepki

Erdoğan, "İstanbul'da bazı konsolosluklar kapatıldı. Dışişleri Bakanlığı bunların hepsini çağırdı, ültimatom verdi. 'Sürdürecek olursanız, hesabını çok ağır ödersiniz.' dedi. 6 Şubat'taki Kabine Toplantısı'nda gerekli kararları alıyor olacağız." dedi.

GÜNDEM 05.02.2023, 23:39
Erdoğan'dan konsolosluklara tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Aydın Gençlik Buluşması'na iştirak etti.



"14 Mayıs bizimdir"

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"'Yeter, gelecek de karar da söz de milletindir.' demek için sabırsızlandığınızı görüyorum. Karşımda Batılılardan 'aferin' alabilmek amacıyla taklalar atan mandacılara özgüven dersi verebilecek cesaret abidesi bir gençlik görmekteyim.

İnşallah 14 Mayıs bizimdir, hiç kuşkunuz olmasın. Ülkemizin aydınlık yarınları bizimdir. Vatandaşlarımızın müreffeh geleceği bizimdir.

Gençlerimizi, büyük çoğunluğu dışarıdan ithal edilen kavramlarla tanımlama çabalarının gerisindeki hesapların tabii ki farkındayız. Bu gayretin amacı gençlerin gündemini izlemek, gençlerle empati yapmak, gençleri anlayabilmek, gençlerin dertleriyle dertlenmek değildir. Bu tür kurnazlıkların gayesi gençlerimizi bazı ideolojilere yönlendirmektir.

Geleceğimizin teminatı olan sizleri, düşlerinizle buluşturmak için gereken bütün donanıma, bütün olanağa, bütün altyapıya sahip bir ülkenin inşasını amaçlıyoruz.



"Global güçler muhalefeti destekliyor"

ABD'den Avrupa'ya bütün global güçler, 14 Mayıs'taki seçimi etkilemek, kendi istedikleri biçimde yönlendirebilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Benim aleyhime yürütülen alçakça kampanyalar da bu yüzden.

Muhalefetin gerek YSK (Yüksek Seçim Kurulu) gerekse cumhurbaşkanlığı adaylığımız üzerinde öne sürmeye çalıştığı sahte gündemlerin nedeni yurt dışı patentli bu teşebbüslere destek olmaktır.



"Hesabını çok ağır ödersiniz"

İstanbul'da bazı konsolosluklar kapatıldı. Dışişleri Bakanlığı bunların hepsini çağırdı, ültimatom verdi. 'Sürdürecek olursanız, hesabını çok ağır ödersiniz.' dedi. 6 Şubat'taki Kabine Toplantısı'nda gerekli kararları alıyor olacağız."

Yorumlar (0)