Erdoğan'dan Kabil Havalimanı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tshisekedi ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Kabil Havalimanı'na ilişkin gelen soruya Erdoğan, "Süreci dikkatle izliyoruz. Geldiğimiz noktada o pozitif gelişmeler bizim açımızdan henüz yok." şeklinde cevap verdi.

GÜNDEM 07.09.2021, 20:10
Erdoğan'dan Kabil Havalimanı açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemize resmi ziyarette bulunan Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'yi resmi törenle karşıladı.

Erdoğan, mevkidaşı ile heyetler arası görüşme yaptı.

İki lider, görüşmelerin akabinde ortak basın toplantısı düzenledi.
 


"İlişkilerimizin özü kardeşliktir"

Erdoğan, ülkemizin Afrika halkı ile yakınlığına işaret ederek, "Kıtanın problemlerine en gerçekçi çözümlerin yine Afrikalı kardeşlerimizce bulunacağına inanıyoruz. Afrika ile ilişkilerimizin özü kardeşliktir, samimiyettir, dayanışmadır." dedi.

28 Afrika ülkesini ziyarette bulunduğu ifade eden Erdoğan, "Kıtayla ilişkilerimizde elde ettiğimiz bu güçlü ivmeyi çok daha ileriye taşıyacağız. 3. Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi'ni de konuştuk. Hazırlık sürecine devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı Sayın Tshisekedi'nin bu ziyareti için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum." sözlerini sarf etti.

Afganistan sorularını yanıtladı

Bir çok hususta değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı, soru üzerine, Kabil Havaalanı'nın işletilmesi hususuna da değindi.

İlk günden beri olumlu bir yaklaşım içinde olduklarını söyleyen Erdoğan, "Süreci dikkatle izliyoruz. Geldiğimiz noktada o pozitif gelişmeler bizim açımızdan henüz yok. Prensiplerimize yönelik pozitif süreç devam ederse biz de buna karşı pozitif bir yaklaşım ortaya koyarız." dedi.

Taliban'ın geçici hükümeti açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Bu geçici kabine nereye dek devam eder onu da bilemiyoruz. Bize düşen, an itibarıyla bu süreci de dikkatle takip etmektir." dedi.

"İlişkilerimiz daha da güçlenecek"

Tshisekedi, "Bu içten misafirperverlik için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye ile her alanda iş birliği yapmaya hazırız. Kongo ve Türkiye arasındaki dostane ilişkiler ve iş birliği daha da güçlenecektir."











Yorumlar (0)