Erdoğan'dan İsveç'e tepki

Erdoğan, "PKK provokasyonuna karşı eğer bir el koymazlarsa İsveç ile ilişkilerimiz daha çok gerilebilir. Bunların cadde ve sokaklarında sık sık zaten terör örgütünün gösterilerini seyrediyoruz ve kendilerini de bu hususta uyarıyoruz. Fakat tüm bu uyarılara karşın maalesef PKK'nın bu gösterilerde durdurulması gibi bir şey olmadı. Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üye olabilmesi için 100'ü aşkın teröristi bize teslim etmesi gerekiyor. Bunlar ne yazık ki bunu yapmadılar." dedi.

GÜNDEM 15.01.2023, 22:22 15.01.2023, 22:22
Erdoğan'dan İsveç'e tepki

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan, AK Parti'nin Muğla Gençlik Buluşması'nda, Fethiye'de gençlerle buluştu.



"Yeni Türkiye mi, eski Türkiye mi?"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Şimdi yepyeni bir hamleyle Türkiye'yi global ligin en üst sıralarına yükseltmenin hazırlığı içindeyiz. Bunun için de önümüzde olan en önemli sınav seçimlerdir. Türk milleti olarak bu seçimlerde yalnızca adaylar arasında bir tercih yapmayacağız. Kullanacağımız oyla aynı zamanda yeni Türkiye ile eski Türkiye arasında çok kritik bir tercihte bulunacağız.

Gençlik eğer ki bu sandıkları Allah'ın izniyle şöyle patlatacak olursa, hele ki bize bir de anayasa noktasında bir değişim kuvveti verecek olursa o zaman bizim Türkiye'yi yönetme noktasındaki kuvvetimiz çok daha farklı olacaktır.



"Yüzleri kızarmadan yutturmaya çalışıyorlar"

O kadar toplantı yaptılar, ortaya proje, vizyon adına herhangi bir şey koyamadılar. Ajans ürünü üçüncü sınıf sokak tiyatroları haricinde gençlerimizin dikkatini çekebilecek herhangi bir adım atamadılar. Cumhurbaşkanı adayı olarak hiçbir iradesi olmayan, kendi kendine karar veremeyen, talimatlarla hareket edebilen güdümlü bir figürü tarif ediyorlar. Kendilerinin dahi güvenmediği bir kişiye vatandaşlarımızın güvenmesini bekliyorlar. Kendilerinin hiç itibar etmediği bir politikacıya, Rusya'sından ABD'sine, Avrupa'sından Çin'ine dünya liderlerinin itibar etmesini bekliyorlar. Trajikomik olan bu tabloyu da yüzleri biraz olsun kızarmadan, milletimize 'eşitlikçi demokrasi' diyerek yutturmaya çalışıyorlar. 



"Randevu dahi vermediler"

Samimiysen, dürüstsen anayasa değişikliğine gidelim ki ikide bir önümüze bunu çıkarıp durma. Randevu dahi vermediler. Ülkemizde ne yazık ki muhalefetin politikayla hiçbir daim dürüst ilişkileri olmamıştır. Her daim yalan. Bizi tüm dünyaya şikayet eden muhalefetin kalibresi ne yazık ki kayıptır.



İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği

PKK provokasyonuna karşı eğer bir el koymazlarsa İsveç ile ilişkilerimiz daha çok gerilebilir. Bunların cadde ve sokaklarında sık sık zaten terör örgütünün gösterilerini seyrediyoruz ve kendilerini de bu hususta uyarıyoruz. Fakat tüm bu uyarılara karşın maalesef PKK'nın bu gösterilerde durdurulması gibi bir şey olmadı. Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üye olabilmesi için 100'ü aşkın teröristi bize teslim etmesi gerekiyor. Bunlar ne yazık ki bunu yapmadılar.



Karadeniz tahılı

Karadeniz tahılının yüzde 44'lük kısmı Avrupa'ya gitmiş. Afrika'ya ise yüzde 14 gibi bir oranda nakledilmiş. Şimdi biz bu oranı dengeleyeceğiz ve gıda ürünlerini Afrika ülkelerine naklederek onların beklentilerine en iyi yanıtı vermiş olacağız."

Yorumlar (0)