Erdoğan'dan istihdama destek müjdesi

Erdoğan, "Ek istihdam taahhüdü veren şirketlerin işe alacakları her personelin 3 veyahut 6 ay boyunca bütün ücretleri ve primlerini devlet karşılayacak." dedi.

GÜNDEM 12.04.2022, 19:47 12.04.2022, 20:37
Erdoğan'dan istihdama destek müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı, 1 saat 40 dakika sürdü. Erdoğan, söz konusu toplantının akabinde açıklamalarda bulundu.


"Fiyatlar tüm dünyada yükseliyor"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde: 

"Pandemi sürecinde bozulan tedarik ve üretim sistemi halen düzelmiş değil. Karadeniz'in kuzeyinde başlayan savaşla birlikte tedarik ve üretim sistemi yeni tehditlerle karşı karşıyadır. Gittikçe ağırlaşan problemler sebebiyle tüm ülkeler derinden etkileniyor. Merkezinde bulunduğumuz coğrafya başta olmak kaydıyla, dünyanın dört bir köşesinde benzer tabloları görmek mümkündür. 

Ülkemizin bu zorlu dönemi de aşarak bir an evvel hedeflerine ulaşması için Türkiye'nin tüm gücünü, potansiyelini ve imkanı harekete geçirme gayreti içerisindeyiz.

Ülkemizin problemi, kendi yurttaşlarının gereksinimi olan eti, sütü, yağı, buğdayı üretmek değildir. Kendi milletimizi asla temel gıdadan mahrum bırakmayacak bir üretim kapasitemiz var. Fakat global sisteme entegre olan açık bir ekonomide yalnızca kendi kendinize yeterli olmak yetmiyor. Çünkü elinizde bulunan ürünlerin bir bölümünü dışarı satarken, bir taraftan da dışarıdan ürün satın alıyoruz. Denge bozulduğu için fiyatlar her yerde yükseliyor. 

"Hepsini izliyoruz"

Haksız kazanç elde etme peşinde koşanları izlemeye aldık. Hepsiyle mücadele ediyoruz. Fakat problem çoğu kez hukuki değil de ahlaki oluyor. Ne yazık ki arzu ettiğimiz sonuçları almakta zorluk çekiyoruz. 

"Fiyatlar düşecek"

Fiyatlardaki balonun sönmesini umut ediyoruz. Düzelene dek yurttaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. 

Gereksiz yere yapılan panikleri önleyecek, piyasayı sakinleştirecek düzenlemelere hız vereceğiz. Sabırlı bir şekilde çalışacağız ve bu dönemi de Allah'ın izniyle geride bırakacak, Türkiye'nin mutlaka 2023 hedeflerine erişmesini sağlayacağız. 

"Demir yolu taşımacılığına büyük önem veriyoruz"

Türkiye'nin merkezinde bulunduğu, yükselen Afrika, Asya ve Avrupa ticaret üçgeni bizler için büyük fırsatlar oluşturuyor. Türkiye, Pekin'den Londra'ya, Güney Afrika'dan Sibirya'ya kadar uzanan geniş bir bölgenin lojistik süper gücü konumuna gelme yolunda hızla ilerlemektedir. Demir yolu yatırımlarımız devam ediyor. Lojistik ana planımızda demir yoluna özel bir önem veriyoruz. Yolcu taşımacılığında da demir yolunun payını daha da artıracağız. Hızlı tren hatlarımızı 2053 senesine değin yaygınlaştırarak, birbirine bağlı olan il sayısını 8'den 52'ye yükselteceğiz. 

Artvin-Rize Havaalanı

Allah'ın izniyle bayramın hemen sonrasında Artvin-Rize Havaalanı'nın açılışını yapacağız.

5'er senelik planlamalarla 2053'e kadar haberleşme, hava yolu, deniz yolu, kara yolu ve demir yolu için 198 milyar dolarlık yatırım yapacağız.

2B arazilerde süre uzatıldı

2B arazilerinin satışına ilişkin başvuru ve ödeme sürecini 31 Aralık 2022'ye kadar uzatma yönünde karar aldık.

2020 başından bu yana 3 sene süreyle Hazine taşınmazını kullanan tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişilere başka koşul aramadan bu araziyi kiralama olanağı getiriyoruz.

"Maaşları ve primleri devlet ödeyecek"

Ek istihdam taahhüdü veren şirketlerin işe alacakları her personelin 3 veyahut 6 ay boyunca bütün ücretleri ve primlerini devlet karşılayacak."

Yorumlar (0)