Erdoğan'dan İstanbul Valisi'ne talimat: Toplayın götürün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asker uğurlama etkinliğine katılanların gözaltına alınması gerektiğini ve bu konuda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya talimat verdiğini belirterek, "Toplayın götürün." dedi.

GÜNDEM 04.07.2020, 16:10 04.07.2020, 16:24
Erdoğan'dan İstanbul Valisi'ne talimat: Toplayın götürün!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında toplu halde asker uğurlama etkinliklerine katılmaya yasak getirildi.

Fakat normalleşme sürecinde rehavete kapılan vatandaşlar, yasak dinlemeden toplu halde asker uğurlama etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

Üstelik vatandaşların bu etkinlikler sırasında maske takmadıkları ve sosyal mesafe kuralına riayet etmedikleri görülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı tüm uyarılara rağmen vatandaşlar, bu etkinliklerde toplu halde halay çekmeyi ve eğlenmeyi sürdürüyorlar.

Bu kişiler, hem kendilerine hem de çevrede bulunanlar için tehlikeli bir durum oluşturmaya başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kesin talimat geldi.

"Bu tarz şeylere asla izin verilmemeli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, böyle bir yaklaşımın kabul edilemeyeceğini söyledi. Erdoğan, İstanbul'da asla bu tarz şeylere izin verilmemesi ve asker uğurlama etkinliğine katılanların gözaltına alınması gerektiğini belirterek, bu konuda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya talimat verdiğini söyledi.

Erdoğan, taziyeler ve asker uğurlama etkinliklerinde istenmeyen görüntülere tanıklık edildiğini ifade etti.

"Önlemlere uyun"

Asker uğurlama etkinliklerinde vatani göreve gidecek kişilerin de riske atıldığını aktaran Erdoğan, kontrollü olarak yaşamımızı normalleştirirken önlemlerin de elden bırakılmayacağını belirtti.

Erdoğan, vatandaşları yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı dikkatli olmaya ve önlemlere uymaya çağırdı. 

Yorumlar (0)