Erdoğan'dan Holokost mesajı!

Uluslararası Holokost’u Anma Günü'ne özel olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından açılan web sitesinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Holokost" ile ilgili video mesajı yayınlandı.

GÜNDEM 27.01.2021, 10:52 28.01.2021, 09:18
Erdoğan'dan Holokost mesajı!

Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı tarafından Uluslararası Holokost’u Anma Günü sebebiyle yayına sokulan "weremember.gov.tr" internet sitesi üzerinden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir video mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna, Ruanda, Holokost, Kamboçya gibi büyük trajedilerin bir daha yaşanmaması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilhassa dijital platformların, basın ve yayın organlarının etkisi sebebiyle İslam düşmanlığının ve yabancı karşıtlığının arttığını, artık bu yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığına "dur" denilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video mesajı aşağıdaki şu link üzerinden yayınlandı:

https://weremember.gov.tr/message-from-the-president.html >>>

Holoksot nedir?

Holokost, "Ha Şoa" olarak da bilinen, Adolf Hitler liderliğinde Nazi Almanyası tarafından gerçekleştirilen Yahudi Soykırımı. Heinrich Himmler liderliğinde SS güçlerince işgal edilen topraklarda bebek, çocuk, kadın, yaşlı denemeden yaklaşık 6 milyon Yahudi'nin sistemli bir biçimde ve vahşice katledildiği soykırım Holokost olarak adlandırılıyor.

Srebrenitsa katliamı

Yakın tarihe "Srebrenitsa Katliamı" veya "Srebrenitsa Soykırımı" olarak geçen büyük katliam, 1991-1995 yılları arasındaki Yugoslavya İç Savaşı'nda (Bosna Savaşı ve Hırvatistan Savaşı) Sırp Ordusu'nun Srebrenitsa şehrine yönelik yürüttüğü, Krivaya 95 Harekâtı sırasında 1995 yılının Temmuz ayında yaşanan ve tespit edilebildiği kadarıyla 8.372 Bosnalı Müslüman, Bosna-Hersek'in Srebrenitsa şehrinde soykırımcı General Ratko Mladiç komutasında, Bosna Sırp ordusu tarafından ağır silahlarla öldürülmüştü.

Ruanda soykırımı

Ruanda Katliamı ya da Ruanda Soykırımında, Ruanda ülkesinde 1994 senesinde yaklaşık 100 günde 800.000 Tutsi'nin ve ılımlı Hutu, Fransa'nın desteğiyle aşırı uç Hutular tarafından katledilmişti.

Kamboçya katliamı

Kamboçya Katliamı ya da Kamboçya Soykırımı, Kamboçya ülkesinde 1975 ve 1979 seneleri arasında yaşanan soykırım. Yaklaşık 3,5 milyon insan öldü. Katliam, Pol Pot liderliğindeki Kızıl Kmerler hareketinin mensupları tarafından gerçekleştirildi. Kızıl Kmerler, Kamboçya'da gerilla savaşı yoluyla iktidarı ele geçirip 1975-1979 yılları arasında Kamboçya'yı 4 yıl yöneten hareket. Maocu radikal komünist hareketin hem kurucusu hem de önderi Pol Pot idi.

Yorumlar (0)