Erdoğan'dan HDP'li Baydemir'e suç duyurusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de yaptığı konuşması nedeniyle eski HDP Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 16.10.2019, 10:29 16.10.2019, 10:31
Erdoğan'dan HDP'li Baydemir'e suç duyurusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili Erdoğan adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi verdi.

Söz konusu dilekçede, önceki gün İngiltere'de BBC merkezi önünde basın açıklamasında bulunan eski HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in, "Türkiye devleti şu an Kürt şehir ve ilçelerini yıkıyor. Şimdi sormak istiyorum; kim terörist, kim diktatör? Kürtleri kim öldürüyor? Çocuk ve kadınları kim öldürüyor? Şimdi hep birlikte faşizmi ezmek zorundayız. Şimdi hep birlikte Rojava'daki katliamı durdurmak zorundayız. Şimdi bunu yapmazsak tarih tekerrür edecek, 1915'teki Ermeni soykırımı gibi. Erdoğan ve DEAŞ arasındaki ilişkiyi görmek zorundayız. Bu ilişki dün olduğu gibi bugün de devam ediyor." ifadelerine yer verildi. 

Erdoğan'a hakaret edildi 

Dilekçede, Baydemir'in bu sözlerinin yanında orada bulunan kişilerin de Erdoğan'ı suçlayacak şekilde slogan attığı ifade edildi. 

Baydemir'in söz konusu açıklaması ile Erdoğan'a hakarette bulunduğu ve Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağıladığı iddia edilirken, diğer şüphelilerin de Erdoğan'a hakaret suçunu işlediği ileri sürüldü. 

"Terör örgütünün hamiliğini yapanlar cezalandırılmalı"

PKK-YPG'nin bir terör örgütü olduğu vurgulanan dilekçede, şu ifadeler kullanıldı:

"İnsanlık tarihinin en kanlı terör örgütlerin biri olan PKK-YPG terör örgütünün hamiliğini yapan, sözcülüğüne soyunan, doğrudan veya dolaylı destek veren kim varsa, insanlığın yüzkarası olarak tarihin sayfalarında yerini almıştır ve almaya devam edecektir. Şüpheli tarafından kullanılan ve diğer şüpheliler tarafından desteklenen ifadeler, taşıdığı anlam ve düşündürdükleri olgular dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın onur, şeref, saygınlığının zedeleyecek niteliktedir. Bu nedenle şüphelilerin sarf ettiği ifadeler dolayısıyla Türk Ceza Kanunu'nun ilgili 299'uncu maddesine göre cezalandırılması gerekmektedir."

"Hakaret etmeyi alışkanlık haline getirdi"

Öte yandan dilekçede, Baydemir'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmeyi alışkanlık haline getirdiği kaydedilerek, daha önceki sözlerine de yer verildi.

Yorumlar (0)