Erdoğan'dan "Hastaneler israf" diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeşilköy ve Sancaktepe'de yapılan hastaneleri "israf örneği" olarak değerlendirmesine tepki göstererek, "Bu zihniyet salgın sürecinde ortaya çıkabilecek acil ihtiyaçları karşılamak ve daha sonra da kaliteli sağlık hizmeti vermek için başlattığımız hastane inşaatlarına dâhil tahammül edemiyor." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 16.05.2020, 16:55 16.05.2020, 17:01
Erdoğan'dan "Hastaneler israf" diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 32 bloktan oluşan kırmızı beyaz kulelerinin son blokunun yerleştirme törenine video konferans yöntemiyle katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeşilköy ve Sancaktepe'de yapılan hastaneleri "israf örneği" olarak değerlendirmesine tepki gösterdi. 

Erdoğan, "Şehir hastaneleri projelerimize demediklerini bırakmadılar. Ülkemizi şehir hastaneleri ile doldurmayı sürdürüyoruz. Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ikinci kısmını Japonya Başbakanı ile açarak birlikte hizmete sunacağız." dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepkisini sürdüren Erdoğan, "Maalesef bu zihniyet salgın sürecinde ortaya çıkabilecek acil ihtiyaçları karşılamak ve daha sonra da kaliteli sağlık hizmeti vermek için başlattığımız hastane inşaatlarına dâhil tahammül edemiyor. Yeşilköy ve Sancaktepe'de yapımını tamamlamak üzere olduğumuz hastanelerimize israf diyecek kadar ufku dar, vizyonu sığ bir kafa bulunuyor." şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu ne demişti?

KIlıçdaroğlu, yapılan hastaneleri "israf örneği" şeklinde nitelendirerek, şunları söylemişti:

"Kendisi sahra hastanesi yaptığını söyledi. Yer seçimi için bir şeyler yapıldı. Sonra baktık ki bu sahra hastanesi değil. Çünkü başka bir hastane, niyet başka bir şey. Efendim şimdi açıklama yapıyor Beyefendi. 'Burası pandemi hastanesi olmayacak da yurt dışından işte hastalar gelecek. Biz o hastaları burada tedavi edeceğiz.' Dünya kadar hastane var, boş olan hastane var. İstanbul'da da var Ankara'da da var. Yani yapılan tamamen boşu boşuna yine bir kaynak savurganlığı. Yine bir israf örneği." 

Yorumlar (0)