Erdoğan'dan görüşme trafiği

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres, Umman Sultanı el-Said ve Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü.

GÜNDEM 30.04.2022, 18:15 01.05.2022, 11:55
Erdoğan'dan görüşme trafiği

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Ukrayna'daki savaşa ilişkin gelişmelerin ele alındığı görüşmede Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kiev ve Moskova temaslarına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu görüşmede, gerek tahliyeler gerek İnsani Temas Grubu ve insani yardım hususlarında Birleşmiş Milletler öncülüğünde gerçekleştirilecek çalışmalara ülkemizin elinden gelen her türlü desteği vermeye hazır vaziyette olduğunu dile getirdi.

Hem Rusya'ya hem de Ukrayna'ya aklıselimle ve anlaşmayı baz alacak şekilde davranmalarını ifade etmeye devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, sulhun hakim olması ve bu krizin aşılması için sürdürdükleri gayretlere samimiyetle ve kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı, Guterres'in doğum gününü de kutladı.

Umman Sultanı ile görüştü

Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el-Said ile telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke ilişkilerini kuvvetlendirecek adımlar ve bölgesel hususların ele alındığı görüşmede, Umman ile iş birliğini her alan geliştirmek için çaba göstereceklerini dile getirdi. 



Katar Emiri ile görüştü

Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştü.

Bahse konu görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgesel gelişmeler hakkında konuşuldu. 

İki lider, Katar-Türkiye ilişkileri ve bölgeye ilişkin hususlarda yakın diyalog ve iş birliği içinde olma yönünde kararlılığını tekrarladı.

Yorumlar (0)