Erdoğan'dan GDAÜ sonrası önemli açıklamalar

Antalya’da gerçekleştirilen 'Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İş Birliği Süreci Zirvesi'nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yaptı.

GÜNDEM 17.06.2021, 19:18 18.06.2021, 09:24
Erdoğan'dan GDAÜ sonrası önemli açıklamalar

Antalya, Diplomasi Forumu öncesi önemli bir zirveye daha ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 'Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İş Birliği Süreci Zirvesi' (GDAÜ) gerçekleştirildi.

"Türkiye'nin AB'ye katılımı, birliğe yarar sağlar"

Zirvede salgın ve göç hususunda ortak mücadeleye vurgu yapıldığını dile getiren Erdoğan, "Bölgedeki siyasi problemlerin aşılması için diyalogdan başka çözüm yolu olmadığı kanaatindeyiz. Ülkemizin AB'ye (Avrupa Birliği) katılım sürecine hız kazandırılması birliğe küresel ölçekte yarar sağlayacaktır." sözlerini sarf etti.

Zirvede bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güneydoğu Avrupa 2030 Strateji Belgesi'nin devam ettirilebilir ekonomik büyüme amaçlarına ulaşmamıza yardımcı olacağı kanaatindeyim." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

Salgın ve göçle ortak mücadele

"Salgına karşın zirvenin yüksek katılımla yapılması büyük bir başarı. Salgın ve göç gibi sınamalarla ortak mücadelenin önemine işaret ettik.

"Diyalogdan başka çözüm yolu yok"

Bölgedeki siyasi problemlerin aşılması için diyalogdan başka çözüm yolu olmadığı kanaatindeyiz. Ülkemizin AB'ye katılım süreçlerine hız kazandırılması, birliğe küresel ölçekte yarar sağlayacaktır."





Yorumlar (0)