Erdoğan'dan Fransa'ya DEAŞ tepkisi: Lafarge'nin suçu ortaya çıktı!

Mecidiye Kasrı'nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Konferansı kapsamında yapılan programda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ'a karşı göğüs göğüse mücadele vererek kazanan tek ülkeyiz. Buna rağmen bize iftira atıyorlar. Fransız çimento şirketinin Suriye'de DEAŞ'a nasıl destek verdiğini Macron'a anlatmıştık, inanmamışlardı. Şimdi Fransa'nın bir numaralı gündemi oldu. Fransa Parlamentosu, Macron'a hesap soruyor." dedi.

GÜNDEM 21.10.2022, 22:00 23.10.2022, 08:05 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Fransa'ya DEAŞ tepkisi: Lafarge'nin suçu ortaya çıktı!

İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Konferansı kapsamında Mecidiye Kasrı'nda gerçekleştirilen programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Gelişen teknolojiyle birlikte haber kaynaklarının da çeşitlendiğini belirten Erdoğan, sosyal medyanın her geçen yıl günlük hayatta daha fazla yer kapladığını kaydetti. 

"Sosyal medya, ayrışmayı körükleyen bir aygıta dönüştü"

Sosyal medyanın avantajlarının bulunduğunu ancak pek çok dezavantajı da beraberinde getirdiğini aktaran Erdoğan, bilgi kirliliği ve dezenformasyon tehlikesine işaret etti. Gerçekliği çarpıtan haberlerden dolayı dünya genelinde milyonlarca kişinin mağdur olduğunu söyleyen Erdoğan, "Otokontrol mekanizmasının bulunmadığı bu mecralar, kutuplaşmayı körükleyen birer aygıta dönüştü. Kötü maksatlı haberlere en fazla maruz kalan ülkelerden biriyiz. Uluslararası araştırmalar da buna işaret ediyor." ifadelerini kullandı.

"Lafarge'nin teröre nasıl destek verdiği ortaya çıktı"

FETÖ, DEAŞ ve PKK başta olmak üzere çok sayıda terör örgütüne karşı mücadele verdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ ile göğüs göğüse mücadeleye girdik. Bunu yapıp da zafere ulaşan tek ülkeyiz. Buna rağmen çirkin iftiralara maruz kalıyoruz. Fransız çimento şirketi Lafarge'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine nasıl destekler verdiğini Fransız yetkililerine anlatıyordum. İnanmak istemiyorlardı. Macron'a da anlattım. Şimdi Fransa Parlamentosu, Macron'a bu konunun hesabını soruyor. Fransa'nın gündemindeki en önemli mesele Lafarge oldu. Teröre nasıl destek verdikleri, kanıtlarıyla ortaya çıktı." dedi.

Yorumlar (0)