Erdoğan'dan FETÖ teşekkürü

Erdoğan, "Togo'nun FETÖ ile mücadelemizde sunduğu desteği takdir ediyorum." dedi.

GÜNDEM 19.10.2021, 19:58
Erdoğan'dan FETÖ teşekkürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe, ikili görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçti.


İki ülke ilişkileri

Gnassingbe ile bugün gerçekleştirdikleri heyetler arası ve ikili görüşmelerde ilişkileri geliştirmeyi ele aldıklarını aktaran Erdoğan, "Togo ile birçok hususta benzer görüşlere sahibiz. Her alanda iş birliğini geliştirmek istiyoruz." dedi.

FETÖ ile mücadele

Erdoğan, "Togo'nun FETÖ ile mücadelemiz kapsamında ortaya koyduğu desteği takdir ediyorum. Bizzat Sayın Gnassingbe'nin verdiği talimatlar doğrultusunda Togo'daki FETÖ eğitim kurumlarının kapatılmasında Türkiye'ye destek verilmiştir. Terör örgütü ile mücadelemizdeki bu kararlı duruşundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum." sözlerini sarf etti.

Ticaret hacmi

An itibarıyla arzu edilen düzeyde olmasa da Togo ve Türkiye arasındaki ekonomik bağın gittikçe geliştiğini dile getiren Erdoğan, "2020'de yaklaşık olarak 150 milyon dolar ticaret hacmini yakaladık. Şirketlerimiz Togo'da emsal gösterilecek yatırımlara başlamaya hazırdır." diye konuştu. 

Pandemi

COVID-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde de dayanışmalarına devam edeceklerinin altını çizen Erdoğan, "Togo, Liberya ve Burkina Faso'ya hem ülkemiz olarak hem de Türk Konseyi olarak ilerleyen dönemde aşı bağışı yapacağız. Azerbaycan ve gözlemci olan üye Macaristan'ın da katkıları doğrultusunda aşıları sizlere ulaştırıyor olacağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Togo halkına ve Cumhurbaşkanı Gnassingbe'ye misafirperverlikleri için teşekkür etti. 















Yorumlar (0)