Erdoğan'dan 'ek zam' müjdesi

Erdoğan, "Kamu işçilerinin maaşlarına yüzde 2,5 oranında bir artış daha ekliyoruz. Böylelikle işçilerimizin ücretlerinde yüzde 28 oranında bir artış sağlamış oluyoruz. Yaklaşık olarak 700 bin kamu işçisini direkt olarak ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme en kısa zamanda yapılacaktır." dedi.

GÜNDEM 26.01.2022, 23:50
Erdoğan'dan 'ek zam' müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin soruları cevapladı.

Siyaset

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Maalesef ki daha evvelki uygulamaları dahi sürdüremeyen bir yönetim elinde İstanbul. Biz, kentimizi kaderine terk etmeyeceğiz. İstanbul'daki durumu 03.00'e kadar yakından takip ettim, arkadaşlarımla iletişim halinde oldum, kara yollarındaki faaliyetleri koordine ederek izledim. Bu tam manasıyla bir basiretsizliktir. Tedbiri kar yağdıktan sonra almazsınız. Kış mevsimine girdiğinizde tüm tedbirleri almış olmalısınız. 

İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak kaydıyla muhalefet belediyelerine genel bütçemizden aktarılan paylar, 2019 yılından beri aşağı yukarı 2 kat kadar artırılmıştır. 'Erdoğan, CHP'li belediyelerin projelerini engelliyor.' iddiaları kocaman bir yalandan ibarettir. Biz hiç kimseyi engellemiyoruz. Tamamen kendi , yanlış tercihleri ve kötü yönetimleri nedeniyle belediyeler borç batağı içine sokulmuştur.

Ekonomi

İran'dan gelen doğal gaz akışı kesik durumda fakat bizim İran'a borcumuz mevzubahis değil, tam tersine bu iddialar gerçekdışıdır.

2021 yılında halkın elektrik faturalarında yüzde 50 oranında, doğal gaz faturalarında yüzde 75 oranında sübvansiyona gidilmiştir. Bu yıl da benzer sübvansiyonlar sürecek.

Biz önümüzdeki dönem için oldukça iyimseriz. Son zamanlarda döviz kurundaki istikrarlı seyir, bizim bu iyimser bakışımızı destekler nitelikte. Kur korumalı Türk lirası vadeli mevduat ve katılım fonuna ilgi yüksek. 25 Ocak tarihi itibarıyla 203 milyar TL sisteme yatırıldı. 58,6 milyar TL'lik kısmı ise döviz hesaplarından TL'ye dönüşen tutar.

Kamu işçilerinin maaşlarına yüzde 2,5 oranında bir artış daha ekliyoruz. Böylelikle işçilerimizin ücretlerinde yüzde 28 oranında bir artış sağlamış oluyoruz. Yaklaşık olarak 700 bin kamu işçisini direkt olarak ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme en kısa zamanda yapılacaktır.

Dünya

Eğer iki lider de arzu ederlerse Türkiye'de bir araya getirerek, barış ortamının tekrar sağlanmasına giden yolu açabiliriz. Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik işgal ve silahlı saldırı yoluna gitmeyeceğini diliyorum. Buna yönelik bir adım Rusya ve bölgemiz için pek akılcı bir şey olmaz.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un, şubat ayının başında ülkemizi ziyareti söz konusu. Bu ziyaretle beraber Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir dönem de başlayabilir.

Sedef Kabaş

'Milletin evi' olarak adlandırdığımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetildiği merkeze 'ahır' benzetmesi tamamen bu aziz millete bir hakarettir, edepsizliktir. Cumhurbaşkanlığı makamına saldırılması söz konusu. Biz, bu makamının izzetini korumak mecburiyetindeyiz.

CHP tarafından, 'Cumhurbaşkanına hakaret maddesinin uygulamadan kaldırılması' teklifi tam bir garabettir.

Necip Hablemitoğlu cinayeti

Necip Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olan Nuri Gökhan Bozkır, an itibarıyla Türk yargısına hesap veriyor.

Sezen Aksu

Burada çok açık ve net bir gerçeği ortaya koymakta yarar var. Hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir, kendisi Türk müziğinin en önemli isimlerinden biridir. Şarkılarıyla herkesin hislerine tercüman olmuştur. Cumhurbaşkanı olarak, insanımızın dini değerlerine laf edilmesine izin vermem. 'Dilini koparma' ifadeleri bir kişi için değildir."

Yorumlar (0)