Erdoğan'dan dünyaya net mesaj: Evrensel bir sorundur

Erdoğan, UID (Uluslararası Demokratlar Birliği) Genel Başkanı Köksal Kuş ve beraberindeki heyeti, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde kabul etti. Erdoğan, "Kültürel ırkçılık yalnızca bizi ve yurttaşlarımızı değil, Avrupa'daki tüm göçmenleri, tüm yabancıları negatif etkileyen evrensel bir sorundur." dedi.

GÜNDEM 02.10.2021, 20:47 03.10.2021, 01:15
Erdoğan'dan dünyaya net mesaj: Evrensel bir sorundur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UID heyetini kabul etti.

Erdoğan, salgın sonrası dönemde ekonomik zorlukların artmasıyla birlikte İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığının daha da yaygınlaşacağını söyleyerek, "Devletimiz siz yurttaşlarımızın doğrudan emniyet, huzur ve esenliğini tehdit eden bu meseleyi ilgili birimleriyle izlemeyi tabii ki sürdürecektir. Dışişleri Bakanlığı ile Yurt Dışı Türkler Başkanlığı bu husus gündemde tutmaya devam edeceklerdir." diye konuştu.

Konuşmasına, "UID çatısı altında yurt dışındaki yurttaşlarımıza hizmet gayesiyle koşan, koşturan, gayret sarf eden tüm kardeşlerimi selamlıyor, fedakarlıkları için kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum." diyerek başlayan Erdoğan, bugün daha çok konuklarına kulak vermek ve meselelerini, sıkıntılarını karşılıklı değerlendirmek arzusunda olduğunu dile getirdi.

Fakat buna geçmeden evvel kritik bazı konulara değinmek istediğini ifade eden Erdoğan, "İnsanlık olarak son 1,5 senedir tüm yaşamımızı koronavirüs salgını gerçeğini göz önünde bulundurarak sürdürüyoruz. Salgın hamdolsun aşının yaygınlaşması ile birlikte yavaş yavaş etkisini yitiriyor." şeklinde konuştu.

"Tahribatlar gün yüzüne çıkıyor"

Ticaretten eğitime, diplomasiden siyasete kadar hemen her alanda hayatın eski ritmine döndüğünün görüldüğünü kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Salgın sonrası dönemde ekonomik zorlukların artması ile birlikte İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı daha da yaygınlaşacaktır. Devletimiz siz yurttaşlarımızın doğrudan emniyet, huzur ve esenliğini tehdit eden bu meseleyi ilgili birimleriyle izlemeyi tabii ki sürdürecektir. Dışişleri Bakanlığı ile Yurt Dışı Türkler Başkanlığı bu husus gündemde tutmaya devam edeceklerdir."

"Bu evrensel bir problemdir"

Erdoğan, "Kültürel ırkçılık yalnızca bizi ve yurttaşlarımızı değil, Avrupa'daki tüm göçmenleri, tüm yabancıları negatif etkileyen evrensel bir problemdir." diyerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizim STK'larımız (sivil toplum kuruluşları) inisiyatif alıp, meseleyi sahiplenmesi diğer göçmen ve Müslüman topluluklarıyla olan iş birliği zeminimizi de kuvvetlendirecektir. UID'nin bu hususu daha fazla gündemine alarak, çalışmalarını yoğunlaştırmasında bu yönden büyük yarar görüyorum. Allah yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyor ve şimdi de sizlere kulak vermek istiyorum."





Yorumlar (0)