Erdoğan'dan "Doğu Akdeniz" çıkışı: Ya masada, ya sahada!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'ye karşı ittifak kuranların, "ülkemizin sahip olduğu gücü ya masada ya da sahada yaşayacakları kötü deneyimler ile anlayabileceklerini" ifade etti. 

GÜNDEM 05.09.2020, 16:25 05.09.2020, 16:29
Erdoğan'dan "Doğu Akdeniz" çıkışı: Ya masada, ya sahada!

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz gerginliği devam ediyor.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj faaliyetleri nedeniyle huzursuz olan Yunanistan, AB (Avrupa Birliği) ülkelerinin desteğini almaya çalışıyor.

AB (Avrupa Birliği) Konseyi'nin başkanlığını yürüten Charles Michel, Türkiye konulu bir zirve gerçekleştirileceğini duyurdu. Michel, 24-25 Eylül'de düzenlenecek olan zirvede Türkiye'ye karşı yürütülecek politikaların belirleneceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasında gerginliğe neden olan Doğu Akdeniz meselesine ilişkin açıklamada bulundu.

"Paniğe kapıldıkları için ittifak kuruyorlar"

Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nin açılışına katılan Erdoğan, Türkiye'ye karşı oluşturulan ittifakların arka planında endişe, korku ve paniğin bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin adil olmak şartıyla her türlü paylaşıma hazır olduğuna dikkat çekti.

"Türkiye'nin gücünü hepsi anlayacak"

Türkiye'ye ahlâk dışı belge ve haritaları dayatıldığını kaydeden Erdoğan, ülkemizin söz konusu belge ve haritaları yırtıp fırlatabilecek askeri, siyasi ve ekonomik gücünün bulunduğunu ve bunu herkesin anlayacağını belirtti.

Erdoğan, Türkiye'ye karşı ittifak kuran ülkelerin, bunu ya masada ya da sahada yaşayacakları kötü deneyimler ile anlayabileceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)