Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ve Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü.

GÜNDEM 21.12.2021, 21:41
Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir telefon görüşmesi yaptı.

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, iki ülke ilişkilerini geliştirecek olan adımlar ve bölgesel hususlar ele alındı.

Erdoğan, bahse konu görüşmede, Scholz'u göreve başlaması sebebiyle kutladı.

Yeni dönemde de Almanya-Türkiye ilişkilerinde stratejik bakış ve sağduyunun hakim olmayı sürdüreceğine inandığını kaydeden Erdoğan, düzenli bir şekilde iletişim halinde olmalarının yarar sağlayacağının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB-Türkiye ilişkilerinin, katılımı esas alan pozitif gündem kapsamında ilerletilmesi gerektiğini ifade etti.

"İki lider hemfikir"

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, liderlerin görüşmesine dair, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Scholz'u göreve başlaması sebebiyle kutladı." sözlerini sarf etti.

Erdoğan ve Scholz'un 'iki ülke arasındaki yakın koordinasyonu devam ettirme isteği hususunda aynı fikirde' olduğunu kaydeden Hebestreit, bahse konu görüşmenin merkezinde dış siyaset ve ikili ilişkiler hususlarının olduğunu belirtti.

Maduro ile görüştü

Erdoğan, Venezuelalı mevkidaşı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaptı.

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, iki ülke ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel hususlar konuşuldu.

Yorumlar (0)