Erdoğan'dan dezenfektan talimatı: Seri üretim başlıyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bakanlar ile ikinci telekonferans görüşmesini gerçekleştiren Erdoğan, bor katkılı dezenfektan için acil reklam talimatı verdi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bunun üzerine yaptığı paylaşımda, bor katkılı el dezenfektanının seri üretimine başlandığını duyurdu.

GÜNDEM 25.03.2020, 11:44 25.03.2020, 14:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinde yaşanan son gelişmeleri görüşmek üzere bakanlar ile bugün telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi sırasında sosyal mesafe kuralına uyarak İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile uzak oturması dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan, telekonferans esnasında bakanlara da sosyal mesafe kuralına uymaları hususunda uyarıda bulundu. 

"Yanlış yapıyorsun, kurallara uygun yap"

Dezenfektan ile ellerini temizleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e seslenen Erdoğan'ın, "Yanlış yapıyorsun, kurallara uygun yap." dediği görüldü. 

"Ciddi bir reklam kampanyasına girip buradaki açığı kapatalım"

Söz konusu görüntülerde, Erdoğan'a bor katkılı dezenfektan tanıtıldı. Bunun üzerine Erdoğan, dezenfektan için acil reklam talimatı verdi.

Erdoğan, "Bu dediğiniz dezenfektan hakikaten bu işi gördüğüne göre çok ciddi bir reklam kampanyasına girip buradaki açığı kapatalım. Siz bundan bize de gönderin. Siz denediniz mi, ellerimiz mahvolmasın." diye konuştu. 

Bakan Dönmez'den açıklama geldi

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Covid-19 tedbirleri kapsamında enerjide kesintisiz hizmet için attığımız adımları Sn. Cumhurbaşkanımıza arz ettik.

Talimatlarıyla, Ar-Ge çalışmasını tamamladığımız bor katkılı el dezenfektanının seri üretimine başlıyoruz. 

En kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."

Yorumlar (0)