Erdoğan'dan "destek ödemesi" ve "konut" müjdeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan; restoran, kafe ve lokantalara destek ödemesi yapılacağı müjdesini verdi. Erdoğan, yaz aylarına doğru 26.000 deprem konutunun hak sahiplerine teslim edileceğini de açıkladı.

GÜNDEM 27.01.2021, 13:20 28.01.2021, 09:13
Erdoğan'dan "destek ödemesi" ve "konut" müjdeleri

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Ülkesine, milletine ve devletine karşı içinde sorumluluk duygusu bulunan herkesten tek beklentisinin üzerine düşen vazifeleri layıkıyla ifa etmesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevlerin hakkıyla yerine getirilmesi durumunda ne Türkiye'nin önünde ne de Cumhur İttifakı'nın önünde durabilecek bir güç tanımayacaklarını vurguladı.

AK Parti ve MHP çalışırsa...

Cumhurbaşkanı Erdoğan; AK Parti Grubu'nun, Cumhur İttifakı ortağı MHP ile beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) lokomotifi ve dinamosu olduğu, AK Parti ve MHP'nin çok çalışması durumunda TBMM'nin de çok üreteceği, AK Parti ve MHP işleri rölantiye alması durumunda TBMM'nin çok daha az verim ile faaliyetlerini yürüteceği uyarısında bulundu.

Yeni reform paketleri milletle paylaşılacak

Recep Tayyip Erdoğan; yeni reform paketlerinin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, yakında TBMM'nin takdirine sunacaklarını, milletle paylaşılacağını, reform tekliflerinin Türkiye'yi 2023 hedefine ve çok daha sonrasına taşıyacak önemli ve köklü düzenlemeler içerdiğinin görüleceğini ifade etti.

Tek vaatleri "Erdoğan'ı indirmek"

Cumhur İttifakı'ndan başka ortaya hizmet müktesebatı koyabilenin, gelecek vizyonu tasarlayanın bulunmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin tek vaadinin "Tayyip Erdoğan’ı indirmek" olduğunu, milletin böyle bir muhalefete iktidarı vermeyeceğini kaydetti.

CHP'nin tecavüzcüleri...

"CHP yöneticileri, içlerindeki tecavüz, taciz, arsızlık, hırsızlık skandallarının üzerine perde çekmek için hem milletimize hem bize olan hakaretlerinde dozu iyice artırdı." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış" örneğini vererek, CHP'nin milletin önüne çıkarak özeleştiri yapacağı, özür dileyeceği, içlerindeki tecavüzcü ve tacizcilerden, arsız ve hırsızlardan hesap soracağı yerde, işi pişkinliğe vurduklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ticareti, finansı, ihracatı, sanayiyi, tarımı, teknolojiyi, devletin kurumlarının nasıl işlediğini ve özel sektörün nasıl çalıştığını bilmediğinin altını çizen Erdoğan, CHP'nin işinin bilgiyle değil, kulaklarına üflenen suflelerle ve ellerine tutuşturulan kâğıtlarla olduğunu kaydederek, CHP'ye göre kendilerine oy vermeyen bu milletin %75'inin tamamının militan olduğunu, hastalıklı CHP zihniyetine göre, CHP'ye rey kullanmayanların namus, şeref ve onur sahibi olmadığını ifade etti.

CHP zihniyetinin ve sergilediği pespayeliğin Türkiye'nin son yıllardaki sınavı olarak gördüklerini söyleyen Erdoğan, nice sınavları başarıyla veren, nice engelleri çiğneyip geçen, nice mücadelelerin içinden alnının akıyla çıkmayı bilen milletin, ilk seçimde bu zihniyete bir güzellik yapacağını bildirdi.

Z kuşağı Kılıçdaroğlu dönemini bilmez...

Hastanelerde rehin tutulan cenazelerin Kemal Kılıçdaroğlu döneminde yaşandığını, AK Parti döneminde böyle bir rezilliğin görülmediğini ama Z kuşağının bunları bilmediğini ve onlara anlatılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hiçbir memurunun, Türkiye'nin hiçbir evladının hastalıklı CHP zihniyetinin şamar oğlanı olamayacağını belirtti.

Erken seçim çığırtkanlığı

Erken seçim isteyen muhalefete 2023 Haziran ayına kadar kapıda beklemesi gerektiğini çünkü Cumhur İttifakı'nın daha yapacak çok işi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mahalle yanarken kendi kısır hesaplarının arkasından koşanların defterinin millet tarafından kökten dürülünceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun "militan" hakareti!

Kemal Kılıçdaroğlu ve şürekâsına yanıt vermek için harcanılan her nefesi israf gördüklerini vurgulayan Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ifadelerini destekleyerek, bu ülkenin yargısının olduğunu, valilere, kaymakamlara ve kendilerine "militan" diye hakaret eden Kılıçdaroğlu'na dava açma zamanının gelmiş hatta geçmekte bile olduğunu söyledi.

Restoran, kafe ve lokantalara destek ödemesi

Aşı uygulaması kapsamının her geçen gün genişleyerek en kısa zamanda hedef kitlenin bütününe ulaşacağının altını çizen Erdoğan, restoran, kafe ve lokanta gibi hizmet sektörlerinde uygulanan önlemler sebebiyle ticareti kısıtlanan ve 2019 senesi cirosu 3 milyon liranın altında olan "gerçek usulde vergilendirilmiş" ticari işletmelere de destek ödemesi yapılacağı müjdesini verdi.

Erdoğan; cirosu 2020 yılında %50 ve üzeri oranda azalan işletmelere ise 2000 TL'den az ve 40.000 TL'den fazla olmamak kaydıyla, ciro kaybının %3'ü oranında ödeme yapılacağını da açıklamalarına ekledi.

Deprem konutları

Erdoğan; yaz mevsimine kadar Elazığ'da 20.000 ve Malatya'da 6.000 konutun hak sahiplerine verileceği bilgisini de aktardı.

Yorumlar (0)