Erdoğan'dan "depremzedelere hakaret" açıklaması

Seçim akşamı muhalefetin kamuoyunu bilerek yanlış yönlendirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dengeleri bozuldu. 'Kazandık' iddiasıyla tiyatro sergilediler. Seçmenlerinden özür bile dilemediler." dedi. Erdoğan, oy tercihleri nedeniyle depremzedelere yönelik yapılan hakaretler hakkında da açıklamada bulundu.

GÜNDEM 18.05.2023, 10:47 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan "depremzedelere hakaret" açıklaması

Seçim sonucuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meclis seçiminde Cumhur İttifakı'nın açık ara farkla galip geldiğini hatırlattı. Bu zaferden dolayı Millet İttifakı'nda dengelerin şaştığını kaydeden Erdoğan, "Bu yenilgi, Kılıçdaroğlu ile yönetiminin dengesini bozdu. Sonucu bilmelerine rağmen 14 Mayıs gecesi televizyon ekranlarında 'kazandık' iddiasıyla tiyatro sergilediler." dedi.

"Kamuoyunu bilerek yanlış yönlendirdiler"

Sandıktan çıkan sonucun belirgin hale gelmesiyle birlikte muhalefetin ortaya attığı yalanların da gün yüzüne çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamuoyunu bilerek yanlış yönlendirdiler. Seçmenlerinden özür bile dilemediler. Bu zihniyet, şimdi de deprem bölgesine gönderilen yardımları kesmekten bahsediyor. Otellerdeki depremzedeleri dışarı atmaya kadar işi ilerlettiler." ifadelerini kullandı.

"Depremzedeler sahipsiz kalmayacak"

Depremde yakınlarını yitiren vatandaşların, yaşanan son olaylardan rahatsız olduğunu belirten Erdoğan, "Hangi partiye oy verdiği fark etmez. 85 milyon, söylenen bu sözlerden üzüntü duyuyor. Bu kötülük furyası karşısında umutsuz olmayın. Depremin yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Oradaki kardeşlerimizi sahipsiz bırakacak değiliz." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)