Erdoğan'dan birlik mesajı

Erdoğan, "Türkiye'deki 85 milyonun hepsi birinci sınıf hak ve olanaklara sahiptir. Hiçbiri asla ama asla vazgeçmeyeceğimiz seçkin bireylerdir." dedi.

GÜNDEM 13.08.2022, 22:35 15.08.2022, 09:54
Erdoğan'dan birlik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevşehir’de düzenlenen 'Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751'inci Yıl Dönümü Anma Programı'na iştirak etti.


"Bu kapıda sizlerle beraber durmanın memnuniyeti içindeyim"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Hazreti Hünkar'ın ikamet ve vefat ettiği toprakların feyzini, bereketini paylaşarak, bu muhabbet, kardeşlik, barış ve sevgi kapısında sizlerle beraber durmanın memnuniyeti içindeyim. Allah'ım birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Bundan 751 sene evvel Hakk'a yürüyen Hacı Bektaş Veli Hazretleri başta olmak kaydıyla bu toprakları imanlarıyla yoğurarak Anadolu coğrafyasını vatanımız haline getiren bütün gönül sultanlarını, erenleri, alpleri rahmetle yad ediyorum.

"Sekiz cemevinin toplu açılışını yapacağız"

Türkiye'deki bin 585 cemevinin tümü ziyaret edildi ve Alevi-Bektaşi yurttaşlarımızın 8 bin 740 talebi bize iletildi. Bu taleplerin 5 bin 600'ü hızlı bir şekilde karşılandı. Diğer talepler ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı çalışma yapıyor. Tüm bu çalışmalar Allah'ın izniyle yakın bir zamanda sonuçlanacak. Çeşitli kentlerimizde temeli atılan ve yapımı sona eren sekiz cemevi ile ilgili toplu açılış törenini yakında yapacağız.

"85 milyonun hepsi eşittir"

Bunu her daim dile getiriyoruz. Türkiye'deki 85 milyonun hepsi birinci sınıf hak ve olanaklara sahiptir. Hiçbiri asla ama asla vazgeçmeyeceğimiz seçkin bireylerdir. Anadolu topraklarındaki bin senelik varlığımızı hala hazmedemeyenler, bugün de vatandaşlarımız arasında ayrılık tohumları ekerek ülkemizi parçalama niyetindedir. Başarılı olabilmek için mezhep farklılıklarını körüklüyorlar ve her türlü çabayı sarf ediyorlar. Birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmek için attığımız en ufak adıma dahi tahammül edemiyorlar. Onları neyi hedeflediklerini, sufleyi nereden aldıklarını çok iyi biliyoruz. Özellikle bazı Avrupalı ülkelerin Türkiye üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunları sizlerin de gördüğüne inanıyorum. Alevileri İslam'dan kopartmaya çalışarak atılan ilk adımın devamında insanlarımızın birbirlerine düşman edilmeleri hedeflenecektir. Buna yönelik olarak sergilenen provokasyonların örneklerini de hemen her gün izliyoruz." 

Yorumlar (0)