Erdoğan'dan Biden'a çok sert tepki

Erdoğan, "Sayın Biden'ın, Ermeniler ile olan tarihi çok iyi bir şekilde öğrenmesi, bilmesi gerekiyor. Bunları bilmeden ülkemize meydan okumaya kalkmasını affetmemiz mümkün değil." dedi.

GÜNDEM 25.04.2022, 19:45
Erdoğan'dan Biden'a çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'ki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalar yaptı.


"Emekli ve yaşlı maaşları cuma günü ödenecek"

Türkiye Cumhurbaşkanı, "Ramazan Bayramı günlerine rastlayan yaklaşık 1,5 milyar TL tutarındaki engelli ve yaşlı maaşlarını öne çekerek 29 Nisan Cuma günü itibarıyla ödeyeceğiz." dedi.

"Enflasyonu da mağlup edeceğiz"

Erdoğan, temel gereksinim maddelerindeki fiyat yükselişlerine dair şunları ifade etti:

"Bundan sonra vatandaşlarımızın temel gereksinim maddelerinin fiyatlarını nedensiz yere yükseltenlere karşı en ufak bir müsamaha dahi göstermeyeceğimizi açık bir şekilde ilan ediyorum." 

15 milyar TL'lik ek Sosyal Yardım Destek Paketi'ne ilişkin çalışmalarda sona gelindiğini kaydeden Erdoğan, "Yakın dönemde uygulamaya koyacağız." şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi vesayetin zincirlerinden arındırdık, enflasyonu da mağlup edeceğiz. Türkiye'yi darbelerin utancından kurtardık, yüksek fiyatların da üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı. 

Biden'a '1915' tepkisi

Erdoğan, "Libya'dan Galiçya'ya dek uzanan geniş bir coğrafyada ortaya koyduğumuz savaşların hiçbirinde utanç duyulacak bir sahne bulamazsınız, göremezsiniz. Bazı ülkelerin parlamentoları ve yönetimlerince güya tanınan Ermeni iddialarına dair ifadelerin bizim için hiçbir hükmü bulunmamaktadır." şeklinde konuştu. 

ABD Başkanı Biden'ın 1915 yılındaki olaylara dair ifadelerine Erdoğan, şu şekilde cevap verdi:

"Sayın Biden'ın, Ermeniler ile olan tarihi çok iyi bir şekilde öğrenmesi, bilmesi gerekiyor. Bunları bilmeden ülkemize meydan okumaya kalkmasını affetmemiz mümkün değil. Tümü yalan, yanlış bilgiler üzerine kurulu olduğundan dolayı üzerinde durmaya değer dahi bulmuyoruz."

"Meclis gereğini yapacaktır"

Türkiye Cumhurbaşkanı, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın Meclis'e sunduğu kanun teklifine dair, "Bu densizliğin, vatandaşlarımızın iradesinin tecelligahı bu yüce TBMM'de sergilenmesini açık ve net bir ihanet olarak nitelendiriyoruz. Meclis'in ahlakı da hukuku da haddi de çiğneyen bu alçaklığın hesabını soracağına ve gereken her şeyi yapacağına inanıyorum." dedi. 

"2022'de 1000 terörist öldürüldü"

Erdoğan, "Yalnızca 2022'deki son harekatlar dahil olmak kaydıyla güney hudutlarımızda öldürülen terörist sayısı 1000'i bulmuştur." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile yarın bir telefon görüşmesi yapacağını da sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)