Erdoğan'dan Ayasofya çıkışı: Bize karışmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılması meselesine ilişkin yaptığı açıklamada, hiçbir ülkenin Türkiye'de bulunan ibadethanelere karışmaya hakkının olmadığını söyledi.

GÜNDEM 03.07.2020, 16:38 03.07.2020, 17:26
Erdoğan'dan Ayasofya çıkışı: Bize karışmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent Camii için hazırlanan temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin diğer ülkelerde kendi vatandaşlarına hizmet sunan ibadethanelere karışmadığını, bu durumda hiçbir ülkenin de Türkiye'de bulunan ibadethanelere karışmaya hakkının olmadığını ifade etti. 

"Ülkemizde birçok kilise, havra ve sinagog var"

Erdoğan, Türkiye'de her dinden insanlara göre ibadethanelerin bulunduğunu belirterek, kiliselerin restorasyonlarının yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin farklı zamanlarda inşa edilen binlerce ibadethaneye sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, ülkemizde yaklaşık 435 tane "kilise, havra ve sinagog"un ibadete açık olduğunu aktardı. 

"Egemenlik hakkımıza saldırıdır"

Türkiye'ye Ayasofya konusunda yöneltilen suçlamaların doğrudan egemenlik hakkına saldırı niteliğinde olduğuna dikkat çeken Erdoğan, milyonlarca kişinin yalnızca dini inançları yüzünden canlarına kast edilmesi dâhil birçok baskıya maruz kaldığını ve asıl önlem alınması gereken noktanın burası olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'de bulunan Müslümanların ve diğer dini inançlara sahip olanların hakkını ve hukukunu korumayı sürdüreceklerini de ekledi. 

Yorumlar (0)