Erdoğan'dan Arnavutluk'ta 'FETÖ' çağrısı

Edi Rama ile beraber düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına işaret etti. Erdoğan, "Burada FETÖ'nün hala çalışma alanı bulabilmesi, çocuklarını şehit veren ailelerimizi derinden yaralıyor. İlerleyen dönemde buradaki FETÖ yapılanmasına karşı daha kararlı, hızlı ve somut adımlar atılmasını bekliyoruz."

GÜNDEM 17.01.2022, 20:20
Erdoğan'dan Arnavutluk'ta 'FETÖ' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile birlikte anlaşmaların imza töreninin akabinde ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


"Somut adımlar atılmalı"

Ülkedeki FETÖ yapılanmasına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yaptığımız görüşmelerde FETÖ ile mücadeleyi de değerlendirdik. Bahse konu terör örgütü, 15 Temmuz 2016'da bir darbe teşebbüsünde bulundu. 251 kişi şehit düştü. Burada FETÖ'nün hala çalışma alanı bulabilmesi, çocuklarını şehit veren ailelerimizi derinden yaralıyor. İlerleyen dönemde buradaki FETÖ yapılanmasına karşı daha kararlı, hızlı ve somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Ellerinde masum insanların kanı olan söz konusu yapının yalnızca ülkemizde değil, varlık gösterdiği her yerde büyük bir tehdit oluşturduğu açıktır."

"Bu ilişki gelenekseldir"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tüm anlaşmaların Türkiye ve Arnavutluk için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 'Gerçek dost çağırılmadan koşar.' düşüncesiyle, deprem olduğunu duyar duymaz Arnavutluk için harekete geçtik. Türkiye'den yardım ekipleri, yaraların hızla sarılması, sıkıntıların azaltılması maksadıyla çok yoğun çaba sarf etti. Söz verdiğimiz üzere deprem konutlarının teslimini yaptık. Arnavutluk veyahut Avrupa Birliği'nde hiç kimsenin, ikili ilişkilerimizden rahatsız olması gerektiğine asla inanmıyorum. Çünkü bu ilişki, geleneksel bir ilişkidir.

"Garantör olmayı sürdüreceğiz"

İki ülke ilişkilerini her alanda geliştirmeyi hedefliyoruz. Ticaret hacmini 1 milyar dolara yükselmek istiyoruz. Yatırımlarımız toplamda 3,5 milyar doları bulmuştur. 15 bin kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Biz bu rakamların yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Bu sayılar daha da artacaktır.

Balkanların huzuru, barışı için üzerimize düşen her şeyi nasıl yaptıysak, bundan sonraki süreçte de aynı şekilde huzur ve barışın teminatı için garantör ülkelerden biri olmayı sürdüreceğiz."

"Yerli aşımızla yanınızdayız"

Arnavutluk Meclisi'ne hitap eden Erdoğan, "Yerli aşımız TURKOVAC ile birlikte her daim imkanlarımızla Arnavutluk'un yanındayız. Arnavutluk'tan, ülkedeki FETÖ'cülere karşı derhal harekete geçerek, ilişkilerimizin bu nedenle gölgelenmesine izin verilmemesini bekliyoruz." dedi.

Yorumlar (0)