Erdoğan'dan Aliyev'e doğum günü mesajı: İnancım tam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in doğum günü dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan'ın mesajına ilişkin detayları paylaştı. Erdoğan'ın, "Azerbaycan ile büyük başarılar elde ederek ülkenin uluslararası arenadaki itibarını artırdınız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023'te iki ülke arasındaki ilişkilerin üst seviyelere tanışacağına inancım tam." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

GÜNDEM 24.12.2022, 14:01 26.12.2022, 09:17 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Aliyev'e doğum günü mesajı: İnancım tam

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in doğum gününü kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki derin ilişkilerden bahsetti. Erdoğan'ın doğum günü tebriğine ilişkin ayrıntılar, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşıldı.

"Azerbaycan'ın itibarını artırdınız"

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından gelen açıklamada Erdoğan'ın doğum günü mesajına yer verildi. Aliyev'in doğum gününü Türk halkı adına kutlayan Erdoğan'ın, "Son yıllarda Azerbaycan ile büyük başarılar elde ederek ülkenin uluslararası arenadaki itibarını artırdınız. Özellikle de Doğu Zengezur ile Karabağ'ın yeniden inşası için gösterdiğiniz kararlılık, takdiri hak ediyor." şeklindeki ifadelerine yer verildi. 

"2023'te ilişkilerimiz üst seviyeye yükselecektir"

Erdoğan'ın, doğum günü mesajında, "Türk dünyası, sizin Azerbaycan'ın refahı için harcadığınız emeği görmekte ve sevinçle takip etmektedir. Türkiye-Azerbaycan ittifakı, 'tek millet, iki devlet' anlayışıyla her geçen gün daha da güçlenmektedir. Bu ittifak, bölgedeki istikrar için vazgeçilmez hale gelmiştir. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023'te ilişkilerin üst seviyelere tanışacağına inancım tam." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Yorumlar (0)