Erdoğan'dan Afganistan mesajı: Pakistan'a büyük bir görev düşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’daki gelişmelere ilişkin düzensiz göçle mücadele ve bölgenin istikrara kavuşması için sınır ülkesi Pakistan’a büyük bir görev düştüğünü kaydetti.

GÜNDEM 15.08.2021, 16:57 16.08.2021, 11:59
Erdoğan'dan Afganistan mesajı: Pakistan'a büyük bir görev düşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1’inci Gemi Denize İniş törenine katıldı. Erdoğan burada bir konuşma yaparak, “Pakistan ile olan ilişkilerimizi daha da ileriye götürmek adına kesintisiz bir şekilde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

"Bölgede huzurun tesisi için Pakistan’a büyük bir görev düşüyor"

Erdoğan, savunma sanayi alanında da somut işbirliği projelerinden dolayı mutluluk duyduğunu kaydederek, 2 milyarı aşkın nüfusuyla Pakistan’ın bölgedeki barışın tesisi için önemli bir rol üstlendiğini kaydetti.

Konuşmasında Afganistan’daki gelişmelere de değinen Erdoğan, “Son zamanlarda çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı Afganistan’a barış gelmesi için Pakistan’a burada mühim bir görev düşüyor.” şeklinde konuştu.

Düzensiz göç tehlikesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Giderek artış gösteren istikrarsızlığın Afganistan’da yeni bir göç dalgasını tetiklemesine ilişkin endişeler ancak bu şekilde ortadan kaldırılabilir.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pakistan ile iş birliğini arttırarak sürdürmeliyiz. Son zamanlarda yoğun olarak çatışmaların olduğu Afganistan’a barışın ve istikrarın gelmesi maksadıyla Pakistan’a hayati görevler düşüyor. Ülkenin tekrar istikrara kavuşması maksadıyla bütün çabayı göstereceğiz.”

Yorumlar (0)