Erdoğan'dan afetzede aileye ziyaret

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, afetzede Hülya Çelebi ve ailesini başkent Ankara'da ikamet ettikleri evde ziyarette bulundu.

GÜNDEM 08.03.2023, 23:56 09.03.2023, 18:02
Erdoğan'dan afetzede aileye ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 6 Şubat tarihindeki depremler esnasında Kahramanmaraş'a bağlı Afşin ilçesinde yaşayan Hülya Çelebi ve ailesinin Ankara'ya bağlı Çankaya ilçesinde kaldığı eve gitti.

Kızını, oğlunu, eşini ve torununu kaybetti

Bir akrabasının sağladığı evde iki damadı, iki kızı ve torunlarıyla birlikte yaşayan Hülya Çelebi'nin kızı, oğlu, eşi ve torununu depremde yitirdiği belirtildi.



Erdoğan: Bölgeye iki defa gittim

Buradaki sohbet esnasında depremlerin akabinde bölgeye iki defa gittiğini anımsatan Erdoğan, kentlerin ilk hali ve son halini anımsadığını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arama kurtarma personellerinin yıkıntıdan çıkarılan çocuklara su şişesinin kapağıyla su verdiğini ifade etti.



"AFAD hızlı bir şekilde geldi"

Depremde kolunun kırıldığını ve tedavi sürecini aktaran Hülya Çelebi ise "AFAD hızlı bir şekilde geldi, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Kolumdaki kırıklara platin taktılar, an itibarıyla ağrım yok. Eskiye göre çok daha iyiyim." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikaları Kurulu Başkan Vekili Serkan Topaloğlu ise Hülya Çelebi'nin fizik tedavi sürecini yakından izleyeceklerini kaydetti.

Yorumlar (0)