Erdoğan'dan ABD ziyareti: 19 Eylül'de New York'taki Türkevi'nin açılışını yapacak

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19-22 Eylül tarihleri arasında ABD’yi ziyaret edeceğini açıkladı. 

GÜNDEM 09.09.2021, 13:07 09.09.2021, 16:18
Erdoğan'dan ABD ziyareti: 19 Eylül'de New York'taki Türkevi'nin açılışını yapacak

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19-22 Eylül 2021 tarihleri arasında ABD’ye resmi ziyarette bulunacak. Birleşmiş Milletler Zirvesi haftası kapsamında ikili görüşmeler yapacak olan Erdoğan’ın programı hakkında ayrıntılar henüz belli olmazken Erdoğan’ın, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşüp görüşmeyeceği de bilinmiyor. 



20 bin metrekarelik Türkevi açılışı yapacak 

Erdoğan’ın ziyareti konusunda şu anda kesin olan tek nokta, New York’ta inşaatı tamamlanan ve Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun da yer alacağı “Yeni Türkevi Binası’nın” açılış törenine katılacak olması. 

20 bin metrekarelik alanda 200 kişilik oditoryum, sergi ve toplantı salonları, 20 araçlık otopark, otopark üstü lojman gibi özellikleri bulunan Türkevi Binası birçok hizmetin aynı anda verilebileceği güvenlikli ve dinamik bir nokta olacak. 



“Çevre dostu” gökdelen 

Türkevi Binası’nın projesi, bir Amerikan mimarlık firması tarafından tasarlandı. Baş mimar Jonathan Stark, Türkiye’ye gelip incelemelerde bulunduktan sonra yapıya son halini verdi. Başta Selçuklu olmak üzere geleneksel Türk mimari motifleri taşıyan, lale şeklinde gökyüzüne yükselen dev Türkevi Binası, Amerika’da East River, Long Island City ve Downtown Manhattan’dan görülebilecek şekilde tasarlandı. 

Türk kültürünü, tarihini ve çeşitliliğini yansıtacak simgesel bir gökdelen olan bu bina, dünyanın en önemli ve büyük şehirlerinden olan New York’un siluetine de eklenecek. Türkevi Binası’nın kapısı, Selçuklu ve Osmanlı kervansaraylarının mimarisinden esinlenerek inşa edildi. Yağmur sularının biriktirilerek kullanılmasına olanak sağlayan depo sistemi ve yeşil bina kapsamında “Leed Silver” sertifikasına sahip olan bina, “çevre dostu gökdelen” özelliği taşıyor. Türkevi Binası, New York’un en meşhur binalarından biri olmaya hazırlanırken Binanın yapımında Türk-ABD ortaklığının bulunduğu belirtiliyor. 



Yorumlar (0)