Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi

Erdoğan, "Sağlık personelleri dışında da büyük bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini 2022 bitmeden sonuçlandırmakta kararlıyız." dedi.

GÜNDEM 21.04.2022, 21:53
Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sağlık personelleriyle iftar programında konuştu.


"Sizler için ne yapsak az"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Türkiye'nin 81 kentinin tamamına gelen doktorlarımıza, tıp öğrencilerini yetiştiren hocalarımıza, hemşirelerimize ve toplam sayısı 1,3 milyonu buna sağlık ordumuzun her bir üyesine tek tek teşekkür ediyorum. Dile getireceğimiz hiçbir söz, yapacağımız hiçbir şey size olan şükranlarımızı ifade etmeye yetmez. Ekonomik iyileşmeler başka olmak kaydıyla tüm müjdelerimiz ile ilgili faaliyetlerimiz sürüyor. 

"5 müjde duyurmuştuk..."

14 Mart'ta 5 müjde duyurmuştuk. 

Sağlık personellerine yönelik şiddetin katalog suç çerçevesine alınarak önlenmesine yönelik düzenleme bayramın ardından vekillerin takdiriyle kanunlaşacak. 

İkinci müjdemiz, mesleki çalışmaları nedeniyle doktorlara açılacak olan tazminat davalarının bakanlıktaki bir kurulda değerlendirilmesini tesis edecek yeni bir mekanizma. 

Üçüncü müjdemiz, sağlık personellerinin ekonomik haklarına ilişkin iyileştirmelerdi. İlgili kurumlar ve bakanlıklar tarafından çalışmalar sürüyor. Allah'ın izniyle en kısa zamanda sonucunu sizlerle paylaşıyor olacağız. 

Sağlık personelleri dışında da büyük bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini 2022 bitmeden sonuçlandırmakta kararlıyız

Aile hekimlerimizin maaşlarında artış yapılacaktır. Bu konuda kurumlarımızın ve bakanlıklarımızın çalışmaları yakında tamamlanıyor. Böylelikle sağlık personellerimiz bu yaz mevsiminden itibaren yaşamlarını daha huzurlu bir şekilde sürdürebilecekler.

"Bilim Kurulu'nun aldığı kararları kamuoyuyla paylaşacağız"

Türkiye'deki herkes gibi sağlıkçılarımızın da çalışma koşullarını iyileştirecek adımlar atıyoruz. Sizlerin her sorununu kendi sorunumuz gibi görüyor ve samimi bir şekilde çaba sarf ediyoruz. 

Temel hizmetlerin en başında gelen sağlık alanında başarı sağlamadan diğer hiçbir hususta yol kat edemeyeceğimize inanıyorum. 

Allah'ın izniyle ilerleyen günlerde kapsamlı bir değerlendirme yapacak olan Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine göre alınan kararları kamuoyuyla paylaşacağız. 

Görüntüleme, tahlil, tetkik, ameliyat gibi hizmetler yeniden rayına oturdu. Koronavirüs gündemimizden çıktıkça her şey daha da iyiye gidecektir."

Yorumlar (0)