Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi

Erdoğan, "Kamu personellerimizin lehine bir fedakarlık yaparak, bütün memurlarımızın ek göstergelerini 600 puan yükselttik." dedi.

GÜNDEM 06.06.2022, 18:30
Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye'de toplandı. Toplantı yaklaşık olarak 2,5 saat sürdü.

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan, 3600 ek göstergeye ilişkin ayrıntıları açıkladı.

"Bütün memurlarımızın ek göstergelerini 600 puan yükselttik"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Memurlarımıza yönelik ek gösterge düzenlemesine dair çalışmalarımızı tamamladık. TBMM'nin takdirine sunacak noktaya geldik. İlk etapta polislerimize ve öğretmenlerimize yönelikti fakat bu durumun adaletsizliği sebep olacağını gördük. Kamu personellerimizin lehine bir fedakarlık yaparak, bütün memurlarımızın ek göstergelerini 600 puan yükselttik. 

"Memur emeklilerini de kapsayacak"

Genel müdür yardımcılarının ek göstergelerini 4 bin 400'e, ilçe müdürü, şube müdürü düzeyindeki yöneticilerinkini ise 3 bine çıkardık. Bu artışlar halihazırda emekli olan kamu personellerinin maaşlarına da yansıyacak. Memurlarımızın maaşlarında az da olsa bir yükselişin sağlanmasının ötesinde emekli maaşları ve emekli ikramiyelerinde önemli kazanımlar getiriyor. 30 senelik hizmeti olan bir memur emeklisinin aylığı bin 234 ila bin 391 TL arasında, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500 ila 50 bin 150 TL arasında artacak."

Öte yandan, söz konusu düzenleme, Ocak 2023 itibarıyla geçerli olacak.

Yorumlar (0)