Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi!

Memur ve emeklilere müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge konusunu çözdüklerini ve yarın yapılacak kabine toplantısının ardından detayları duyuracaklarını söyledi. Erdoğan, 2022 arpa ve buğday alım fiyatlarını da açıkladı.

GÜNDEM 05.06.2022, 16:51 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 30'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti. Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yapılan toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, 3600 ek gösterge konusunun çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

3600 ek gösterge açıklaması yarın!

3600 ek gösterge çalışmasına ilişkin yorumda bulunan Erdoğan, "Emekliler ve memurlar da dâhil olmak üzere en az 5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bu konuyu çözüme kavuşturduk. Detaylar, yarın yapılacak kabine toplantısının ardından açıklanacak." dedi.

Arpa ve buğday alım fiyatları açıklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlar ve çiftçilere de müjde verdi. Ukrayna'daki savaştan dolayı büyük bir belirsizliğin oluştuğunu kaydeden Erdoğan, "Kendimize yetecek üretimimiz var. Üretim sıkıntısı çekmiyoruz. Fiyat artışları da zaten üretim sıkıntısıyla ilgili değil. Yakında yeni düzenlemeleri uygulamaya koyacağız." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, "2022 hasat döneminde arpa alım fiyatı, 500 primin de eklenmesiyle ton başına 6000 lira olacak. Sert ekmeklik buğday alım fiyatı ise ton başına 7 bin 50 lira olarak belirlendi." dedi.

Finlandiya ve İsveç konusu!

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreci hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tutumumuzda bir farklılık olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)