Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Pakistan Başbakanı İmran Han ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GÜNDEM 12.05.2021, 18:18 13.05.2021, 13:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, söz konusu görüşmede, iki ülke ilişkileri ile İsrail'in Filistin'i hedef alan saldırıları başta olmak kaydıyla bölgesel meseleler ele alındı.

Filistin meselesinde iş birliği mesajı

Erdoğan, mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa başta olmak kaydıyla işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki menfur saldırıları karşısında uluslararası toplumun caydırıcı ve kuvvetli bir tepki vermesi için bütün mecralarda girişimlerini sürdürdüklerini dile getirerek, Türkiye ile Cezayir arasında her alanda kuvvetlenen iş birliğinin Filistin davasının savunulmasında da yükselerek devam edeceğine inancının tam olduğunu ifade etti.

Erdoğan ile Tebbun, söz konusu görüşmede, karşılıklı olarak Ramazan Bayramı kutlamasında bulundu.



İmran Han ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Söz konusu görüşmede, iki ülke ilişkilerini geliştirecek adımlar ile İsrail'in Filistin'i hedef alan saldırılar başta olmak kaydıyla bölgesel hususlar ele alındı.



Tatar ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bahse konu görüşmede, karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde bulunuldu.

Yorumlar (0)