Erdoğan Çanakkale'de gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de gençlerle buluştu.

GÜNDEM 14.11.2021, 22:22 14.11.2021, 22:45
Erdoğan Çanakkale'de gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, dün gerçekleştirdiği Çanakkale ziyareti esnasında, Troya Müzesi'nde gerçekleştirilen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli'nin galasında gençlerle buluştuğu programın görüntüleri yayımlandı.


"Troya Anadolu'dur"

Truva’nın Anadolu olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu müzenin açılışını yapmak bana nasip olmuştu. Açılışın ardından ilk kez geliyorum. Bugün iki ayrı heyecanı bir arada yaşıyorum. Bu müze kadim çağlardan bu yana topraklarının sahip olduğu zenginlikleri barındıran Türkiye'ye kazandırdığımız en anlamlı, en güzel kültür sanat eserlerinden bir tanesidir. Müzeyi dolaşan misafirler kendilerini yedi ana başlık altında aktarılan bir hikayenin içerisinde bulmaktadır. Öncelik olarak belirtmek isterim ki Troya Anadolu'dur. Troya Anadolu coğrafyasında ikamet etmiş tüm halklar gibi bizleri de temsil eden bir tarihin sembolüdür.” ifadelerini kullandı.

"Anadolu'yu sahiplendik"

Tarihi korumak adına çalıştıklarını belirten Erdoğan, “Türk milleti olarak yaşamımızı sürdürdüğümüz bütün coğrafyalar gibi Anadolu’da da güzel olan, iyi olan insanımız için hayırlı olan her ne gördüysek, ne bulduysak hepsini sahiplendik. Allah'a şükür kendine güvenen bir halk olarak herhangi bir komplekse kapılmadan bu coğrafyada var olan değeri yaşatmak, korumak, gelecek nesillere aktarmak için çalıştık ve çalışıyoruz. Resmen bir açık hava müzesi olarak nitelendirilen Anadolu’nun bu sıfatına verilen zararlar bilinçli bir siyasetin değil, zaman zaman zorlukların, zaman zaman cehaletin, çoğu zaman da açgözlülüğün sebep olduğu hoyratlıkların bir ürünüdür.” şeklinde konuştu.

"Dünyayla yarışıyoruz"

Erdoğan, müzeler hususunda dünya ile yarışıldığını kaydederek, “Tıpkı bu müzede olduğu gibi en eski dönemlerden bu güne kadarki bütün tarihimizi korumak adına her yatırımı yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Türkiye, müzeler fakiri bir ülke olmaktan çıktı. Müze sayısı bakımından dünyayla yarışıyoruz. Ülkemizdeki en modern müzeler AK Parti döneminde inşa edilmiştir. Yalnızca tarihi değil insani değerleri de koruyor ve kolluyoruz." dedi. 

"Gözyaşlarıyla izledim"

Yahya Çavuş Belgeseli'ne ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, “Bugün izlediğimiz belgesel de önemli bir örnek. Belgeseli gözyaşlarıyla seyrettim. Senaryoyu yazan kardeşimize teşekkürlerimi iletiyorum. Yahya Çavuş, Çanakkale Savaşı'nın ölümsüz sembollerinden biridir. Çok büyük sayıda düşmanın çıkarma yapmasını az sayıda askerle engelleyen Yahya Çavuş, savaşın ilerleyişini değiştirerek adını tarihe altın harflerle yazmıştır. Yaralanmış, tedavisinin ardından yine cepheye koşmuştur. Tarihimizdeki bu sembol isimleri bu tarz belgesellerle nesil nesle aktarmamız gerekiyor." sözlerini sarf etti. 

"Onların izinden gidilmeli"

Ezineli Yahya Çavuş ve onun gibi kahramanların izinden gidilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “Verdiğimiz desteklerle birçok projeyi hayata geçirdik. Allah'a şükür ki bu doğrultuda önemli bir yol katettik. Bazı eserler Türkiye sınırlarını aştı, büyük bir ilgiyle takip edildi. Belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimiz bu kahramanların peşinden giderek Türkiye'nin istiklali için yeni destanlar yazacaklar. Biz çok büyük bir milletiz. Biz hep şehadete yürümüş bir milletiz, şehadetle bu toprakları vatan yapmış bir milletiz." diye konuştu. 

"Sizleri seven biziz"

Seçme ve seçilme yaşının 18’e düşürülmesine ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu:

“Seçilme yaşı 30'du. İlk etapta 25 olarak düşündük, ardından 18'de karar kıldık. Fatih İstanbul'u aldığında 18 yaşındaydı. Seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik. Bu neyi gösteriyor? Bizim, gençlerimize olan güvenimizi. Eskiden gençlere imkan vermeyen muhalefet, şimdi gençlerden medet umuyor. Onlar gençleri sevmiyor, hepsi yalan. Sizleri seven biziz."

"Harç ödüyor muydunuz?"

“Değerli gençler, bizler göreve geldiğimizde üniversite harcı alınıyor muydu?" diye soran Erdoğan, "Alınıyordu. Burs ne kadardı? 45 liracık. Burs an itibarıyla 600 lira. Doktora öğrencileri neredeyse asgari ücret alıyorlar. Bunlar bize yaptık. Gençleri seven biziz. Gençliğimiz bizim geleceğimizdir." dedi. 

"Biz 'TEKNOFEST kuşağı' diyoruz"

TEKNOFEST kuşağına dair konuşan Cumhurbaşkanı, “Ne diyorlar? Y kuşağı, X kuşağı... Peki biz ne diyoruz? TEKNOFEST kuşağı. Uzaya oynayan bir gençlik hedefliyoruz. TEKNOFEST kuşağı çok büyük ilgi gördü. Yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 











Yorumlar (0)