Erdoğan: Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz

Güçlü ve büyük Türkiye'nin inşa edileceğini dile getiren Erdoğan, "Dün başardığımız gibi bugün de başaracağız. Biz Türk milletiyiz, biz Türkiye'yiz." dedi.

GÜNDEM 11.01.2022, 22:19
Erdoğan: Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de gerçekleştirilen 'Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödül Töreni'nde konuştu.


"Güçlü ve büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Türkiye, UNESCO'nun 19 yıl evvel kabul ettiği Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesi'ne 16 yıl evvel taraf olmuştur. 2008'den beri de bahse konu listeye en fazla kültürel değer kazandıran ülkelerden biriyiz. Listeye hüsnühat sanatının da eklenmesiyle birlikte Türkiye'nin bu listedeki değer sayısı 21'e ulaşmıştır. Kültürel miraslarımızın tüm dünyaya tanıtılması, yaşatılması ve korunması yönünden değerli gördüğüm bu çalışmaya katkı sunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum.

2021 ödülleri sebebiyle bir arada olduğumuz bu tören aynı sözleşme çerçevesindeki envanter çalışmalarından biridir. Envanterin temel koşulu olan usta-çırak ilişkisi çerçevesinde öğrenme geleneği Türkiye'nin ahilik geleneğinin de esasını oluşturmaktadır. İşini güzel bir şekilde yapmak milletimizin ana gayelerinden biridir. Bu sayede de farklı dallarda önemli ustalar yetiştirmiş bir milletiz. Her kentimizde 'insan hazinesi' sıfatını sonuna kadar hak eden ustalarımız var. Bizim görevimiz de onları destelemek. İnsanı merkezine almayan hiçbir devletin uzun ömürlü olması mümkün değil. Bizler de medeniyetimize sahip çıkan faaliyetlerde bulunuyoruz. 

İnternetin, dijital kurguların, yapay zekanın etrafımızı kuşattığı bir çağda kendimiz olarak kalmamız lazım. Terörü yendik, vesayeti yendik, bölgedeki itibarımızı artırdık. İlerleyen dönemde sanatkarlarımızın ve ustalarımızın asırlık birikimlerinin ürünü olan yeteneklerinin gelecek jenerasyonlara aktarılmasını temin edeceğiz. Güçlü ve büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz. Dün başardığımız gibi bugün de başaracağız. Biz Türk milletiyiz, biz Türkiye'yiz."







Yorumlar (0)