Erdoğan butona bastı: 45 bin öğretmenin ataması yapıldı! Yarısı deprem bölgesinde hizmet yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 45 bin öğretmen ataması yapıldı. Törende açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, atanan öğretmenlerinin yarısının deprem bölgesindeki illerde görev yapacağını duyurdu.

GÜNDEM 08.05.2023, 13:12 08.05.2023, 13:16 Şeyda Gül
Erdoğan butona bastı: 45 bin öğretmenin ataması yapıldı! Yarısı deprem bölgesinde hizmet yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde 45 bin öğretmen atamasının yapılacağı törende önemli açıklamalarda bulundu. Ataması yapılan 45 bin öğretmenin her birine tebrik ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere görev yerlerinde başarılar dilediğini söyledi. En son 4 bin 134 engelli öğretmenin atamasını yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 bin 098 engelli öğretmenleri öğrencilerle buluşturduklarını vurguladı. Böylece öğretmen sayısının 1 milyon 200 bine ulaştığının altında çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sayının yüzde 75'inden fazlasının kendi iktidarlık döneminde atandığını belirtti.

Tek kalemde Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen ataması

Bugüne kadar bu kadar yüksek bir öğretmen atamasının yapılmadığına belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz” dedi. Atanan öğretmenlerin yaklaşık yarısının deprem bölgesindeki illerde göreve başlayacağını belirten Erdoğan, her bir öğretmene hayırlı olması temennisinde bulundu.

 650 bin konutu yapıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz

Öğretmenlerin gayreti ile bölgelerin yaralarını kısa sürede saracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladıklarını duyurdu. 319 binini 1 sene içinde tamamlayacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplamda 650 bin konutu yapıp depremzede vatandaşlara teslim edeceklerini söyledi.

Asla ve asla unutmayacağız

Depremde vefat eden öğretmen ve öğrencileri rahmetle anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vesile ile bölücü örgütün katlettiği şehit öğretmenlerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum, asla ve asla unutmayacağız” şeklinde konuştu.

Şehidimizin hatırasına sahip çıktık

Gabar’da keşfedilen petrol kuyusuna Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın ismini verdiklerini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, gencecik yaşındayken hayattan koparılan şehit öğretmenin anısına sahip çıktıklarını belirtti. Sınırlar içerisinde bitme noktasına getirilen terör bataklığını tamamen kurutacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunları öğretmenlerin çabası ile başaracaklarını söyledi.

Sapkın akınlar, fanatik akımlara izin vermeyeceğiz

Cehalet karanlığını yok edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sapkın akımlara ve fanatik akımlara izin vermeyeceklerini vurguladı. “Ailelerin bizlere emanet ettiği çocuklara sahip çıkacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görece geldiğimizde eğitimi önceliklerimizin başına alacağız dedik. Bu sözümüze sadık kaldık” ifadelerini kullandı.

Eğitim bütçesi 651 milyara yükseltildi

Eğitim bütçesinin 651 milyar liraya yükseltildiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, derslik sayısını 343 binden neredeyse 2 kata yakın artışla 620 bine çıkardıklarını söyledi. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 28'den 15'e düşürdüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortaöğretimde ise sayıyı 18'den 13'e indirerek OECD sayısını yakaladıklarını açıkladı.

Okullaşma oranını yüzde 11'den yüzde 90'a yükseldi

Okul öncesi 5 yaşta okullaşma oranını yüzde 11'den yüzde 90'a yükselttiklerini ifade eden Erdoğan, atıl kalan köy okullarına tekrar milletin hizmetine sunduklarını ifade etti. Her öğrenciye ücretsiz kitap verildiğini hatırlatan Erdoğan, 5 milyon öğrenciye günlük yemek sallandığını açıkladı.

Türkiye Yüzyılı'nı eğitim yüzyılına dönüştüreceğiz

Tam 60 yıldır gündeme getirilen öğretmen meslek kanunu hayata getirerek mali haklar tanıdıklarını ifade eden Erdoğan, başöğretmen ve uzman öğretmenlere tebrik etti.  Türkiye'yi yüz yılını eğitim yüzyılına dönüştüreceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan sonra da tüm kamu görevlilerimizle birlikte öğretmenlerimizin de hayat kalitesini yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)