Erdoğan: “Bu zulmün önüne geçeceğiz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın açıklamalarında bulundu. Gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan Erdoğan, fahiş fiyatların denetimden geçtiğini ve suistimal var ise zulmün önüne geçeceklerini bildirdi. “Zincir marketlerdeki fiyat farkları ortadan kalkacak.” müjdesini veren Cumhurbaşkanı, marketlerin denetleyeceğini ifade etti. 

GÜNDEM 19.09.2021, 13:42
Erdoğan: “Bu zulmün önüne geçeceğiz” 

Birkaç saat içerisinde uçağı kalkacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesinde Atatürk havalimanı Devlet Konukevi’nde basın açıklamalarında bulundu. Gündeme ilişkin konuları değerlendiren, ABD ziyareti hakkında ön bilgilendirmede bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan’ın ana gündem maddeleri arasında marketlerdeki fahiş fiyatlar ve devlet yurtlarının fiyatları ilk sıradaydı. 

“Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşları bunları yakından takip edecek. Böyle bir şeyin söz konusu olması durumunda ise zulmün önüne geçeceğiz. Gerekli bakan arkadaşlarımızın vesilesiyle bu konuda adımlar atacağız. Büyük yaptırımlar uygulayacağız. Zincir marketlerde denetimler artacak ve fiyat farkı da ortadan kalkacak. ABD dönüşünde bu konuyu tekrar ele alacağız.” ifadelerini kullandı. 

“Biz göreve başladığımızda KYK bursu 45 liraydı” 

Erdoğan: “Bu kişilerin yalanlarına inanmak mümkün değildir. Bir kere biz göreve başladığımızda üniversite öğrencilerine verilen devlet bursu 45 liraydı. Buna karşın artık neredeyse asgari ücret civarında ödeme alıyorlar. Harçları da kaldırdık. İnsanlar, bunu görmek istemiyor.” 

Miçotakis’in göçmen yorumu 

Erdoğan: “Türkiye’de bugün 4,5 milyon göçmen var. Türkiye, dünyada göçmen yükünü en çok sırtlanan ülkedir. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ABD’de görüşeceğiz. Kendisinin yaptığı bazı istemsiz davranış ve açıklamaları konuşacağız. Türkiye, kimsenin kapı kolu değildir. Atılması gereken adımları, karşımızdakilerden de dürüst şekilde görmemiz gerekir.” 



Seçim yasası değişikliği 

Erdoğan: “Görevlendirdiğimiz arkadaşlar yasa konusunda çalışmalarını farklı bir boyuta taşıdılar. ABD dönüşü kendilerini dinleyeceğiz ve sonra yolumuza devam edeceğiz. İnşallah, 2023 seçimlerine girerken çok daha başka şekilde olacağız. Türkiye’nin beklediği sistemi yakalamış olacağız. Meclis şu anda kapalı. Açıldığı anda inşallah çalışmalarımızı uzatmadan burada getirecek ve müzakerelere başlayacağız.” 

Karabağ’da güvenlik koridoru 

Erdoğan: “Ermenistan, Nahçıvan koridoru için olumlu adım atmalı. Erivan ile diyaloğa kesinlikle kapalı değiliz. Temenni ederim ki burada daha olumlu bir yaklaşım hakim olur. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilim de koridorun açılmasıyla son bulur.” 

Afganistan’a insani yardım 

Erdoğan: “İnsani yardım konusunda tereddüdümüz yok. STK’lar ve devlet olarak inşallah Afganistan’a bu tür yardımları göndereceğiz.” 

ABD ziyareti  

Erdoğan: “21 Eylül’de BM Genel Kurulu’na hitap edeceğim. BM’nin gündeminde yer alan temel meseleler hakkında görüşlerimizi paylaşacağım. BM Genel Sekreteri’nin yanı sıra çok sayıda devlet başkanı ile ikili görüşmeler yapacağız. ABD’deki vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. ABD’deki bası basın ve yayın organı temsilcileriyle mülakatlar gerçekleştireceğiz. Son derece yoğun bir temas ve toplantı programımız olacak. ABD’de, ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ isimli eserimizin de yabancı dillere çevrilmiş halini muhataplarına takdim edeceğiz.” 

Yorumlar (0)