Erdoğan: “Bu ülke, cübbelerini darbecilerin önüne serenleri gördü” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24’üncü Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’nde konuştu. Erdoğan, Türk yargısına musallat olan zihniyetlerin amansız mücadele içinde olduğunu belirterek darbe dönemini ve idam edilen siyasileri hatırlattı: “Uyduruk davalarla başbakan ve bakanların asıldığını gördük.” 

GÜNDEM 27.09.2021, 16:39 27.09.2021, 16:55
Erdoğan: “Bu ülke, cübbelerini darbecilerin önüne serenleri gördü” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24’üncü Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’ne katıldı. Burada konuşma gerçekleştiren Erdoğan, adalet ve adliye konularında yaptıkları düzenlemeleri, “19 senede adliye kapısının adalet kapısı haline gelmesi için tarihi nitelikte birçok adım attık.” şeklinde izah etti. 



22 bin 859 hakim ve savcı bulunuyor 

Konuşması sırasında, 21 bin 844 olan hakim ve savcı sayısının 22 bin 859’a yükseldiğini belirten Erdoğan’ın konuşmalarından satır başlıkları şu şekildeydi: “Adalete güvenin zedelendiği toplumda siyasi irade de eksik kalmaya mahkumdur. Adalet terazisinin doğru tartması kadar erken tartması da önemlidir. Geciken adalet, adalet değildir. Yalnızca ihtişamlı ve modern binalar yapmakla adalet tesis edilemez.” 



“Vesayetçilerin önüne cübbelerini serenleri gördük” 

Erdoğan: “Adaletin tecellisi için sağlıklı çalışma ortamı gerekir. Yalnızca modern binalar tesis etmek yetmez. Temel şart tarafsız, güçlü ve uluslararası normları özümsemiş bir hukuk sistemi yaratmaktır. Türk hukuk sisteminin açmazı, 10 yılda bir antidemokratik müdahaleye maruz kalmış olmasıdır. Bu ülke yalnızca belli siyasi görüşe ve meşrebe mensup savcı ve hakim almakla övünen adalet bakanları da gördük. Uyduruk davalarla başbakan ve bakanları asanları da gördü. Darbecileri ayakta alkışlayan ve cübbelerini vesayetçilerin önüne seren sözde yargı mensuplarını da gördü. Türk yargısına musallat olan zihniyete karşı amansız mücadeleler yürüttük. 2002’den bu yana ülkemizde adaleti sağlamak için irademizi daima canlı tuttuk.” 



"Yargı paketlerini hızla uygulamaya koyduk"

Erdoğan: “Yargı paketlerini hızla uygulamaya koyduk. 1. yargı paketinde özgürlükleri ve hakları güçlendiren yaklaşımla, ceza muhakemesinde ciddi değişiklikler yaptık. 2. yargı paketinde infaz sistemini iyileştirdik ve insan odaklı anlayışı güçlendirdik. 3. yargı paketinde özel hukuk alanında sadeleştirici yenilikler yaptık. 4. yargı paketinde de mağdur odaklı adalet anlayışını ortaya koyduk.” 

Yorumlar (0)