Erdoğan, Bosna Hersek’te Afganistan’daki son durumu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’da gerçekleşen patlamalarda toplamdaki can kaybının 170’i bulduğunu ifade etti. Bununla beraber Erdoğan, DEAŞ’a karşı en kuvvetli mücadeleyi de Türkiye’nin verdiğini kaydetti.

GÜNDEM 27.08.2021, 21:38 27.08.2021, 23:11
Erdoğan, Bosna Hersek’te Afganistan’daki son durumu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Üyesi Komsic ortak bir basın toplantısı yaptı.

Türkiye gözünde Bosna Hersek’in apayrı bir yeri olduğunu ifade eden Erdoğan, iki ülkenin arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi maksadıyla nelerin yapılabileceğinin ele alındığını ifade etti.

Açıklamalarını sürdüren Erdoğan, Afganistan’da yapılan terör saldırılarına dair de konuştu.

“Can kaybı 170’i buldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’daki saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısına ilişkin, “Biraz önce aldığım bilgiye göre Afganistan’daki can kaybı 170’i buldu” dedi.

“Bosna Hersek’in milletimizin gözünde çok başka bir yeri var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Yaptığımız temaslar da bu ilişkilere verdiğimiz kıymetin somut bir göstergesi niteliğindedir. Milletimizin gözünde Bosna Hersek’in çok farklı bir yeri var.

İş birliğimizi daha da çok geliştirmek, böylece geleceğe dair neler yapabileceğimiz hususlarını konuştuk. Nasıl adımlar atılabilir, bunları görüştük. Turizm, sanayi, tarım, eğitim ve hayvancılığa dair işbirliklerimizi daha da geliştirmek çabasındayız. Görüşmelerimizde Balkanlardaki güncel gelişmelere dair görüş alışverişi yaptık. Bölgedeki istikrarın muhafazasına ilişkin beraber çalışmaya devam edeceğiz.

“DEAŞ’a en güçlü mücadeleyi Türkiy everdi”

Yaptığımız görüşmelerde Afganistan’ı da konuştuk. Biraz önce aldığım bilgilere göre Afganistan’daki can kaybı 170 oldu. Terör örgütlerinin bu ülkelere teslim edilip buradan ayrılınması ağır neticelere sebep olmaktadır. DEAŞ’a karşı en kuvvetli mücadeleyi ülkemiz verdi, vermeye de devam ediyoruz.”

Yorumlar (0)