Erdoğan: Boğaziçi provokatörü Osman Kavala'nın eşi...

Boğaziçi olaylarına katılanları "Boğaziçi Üniversitesi'nin öğrencileri" şeklinde kabul etmenin mümkün olmadığını, HDP'nin Kadıköy'deki dünkü eyleminin bunun kanıtı olduğunu söyleyen Erdoğan, Türk polisine tepki gösteren ABD'ye "seçimler öncesi Amerikalılara yapılanları" hatırlattı.

GÜNDEM 05.02.2021, 14:59 05.02.2021, 15:53
Erdoğan: Boğaziçi provokatörü Osman Kavala'nın eşi...

Öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kıldı.

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'ne geçti.

Boğaziçi Üniversitesi olayları

Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan olayları Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin bir olayı şeklinde tanımlamanın ve bu şekilde kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi olaylarının başını siyasetin çektiğini, dün akşam dağdan beslenen partililerin yani HDP'nin Kadıköy ilçesinde yaptığı çağrı ve arkasından yapılan gösteriler de bunun gayet açık ve net ifadesi olduğunu dile getirdi.

Boğaziçi Üniversitesindeki olayları kimsenin Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyeceğinin altını çizen Recep Tayyip Erdoğan, "Sen kalkıp rektörün odasını işgal etmeye yeltenirsen, sana hoş geldin demezler." diye konuştu.

Osman Kavala'nın eşi provokatör

Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi provokasyonunun içinde Osman Kavala'nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra’nın da yer aldığını belirterek, "Soros'un temsilcisi olan, Osman Kavala denilen kişinin karısı da bu provokatörlerin içerisinde bulunuyor” dedi. 

ABD'ye hatırlatma!

Boğaziçi Üniversitesi olaylarında polisin yasaların emrini yerine getirmesini kınayan ABD'ye "seçim öncesinde Amerika'daki olayları" hatırlatan ve "Demokrasi adına hiç utanç duydunuz mu?" diye soran Erdoğan, Macron'un Türkiye ile ilgili "Türkiye Libya'dan askerini çeksin" açıklamasına da, "Bu işi hâlâ öğrenemedi. Öğrenebilmesi için daha çok zaman lazım." karşılığını verdi.

Yorumlar (0)