Erdoğan, BM Koronavirüs Özel Oturumu'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumda pandemiye karşı uluslararası iş birliği çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs aşısı geliştiren Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi bir kez daha kutladı.

GÜNDEM 03.12.2020, 18:21
Erdoğan, BM Koronavirüs Özel Oturumu'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumda pandemiye karşı uluslararası iş birliği çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs aşısı geliştiren Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi bir kez daha kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Koronavirüs Özel Oturumu'na video konferans ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesajında, uluslararası toplumun 21'inci yüzyılın en büyük global sınavıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Global çapta dayanışma çağrısı

"Bu zor koşulları aşabilmenin anahtarı, uluslararası iş birliği ve global çapta dayanışmadır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önlemlerin kapsayıcı olmasının, hassas ve dezavantajlı toplulukların ihtiyaçlarına önem verilmesinin şart olduğunu vurguladı.

"Bu girişime önayak olan Bağlantısızlar Hareketi Dönem Başkanı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır başta olmak üzere, Özel Oturum'un organize edilmesine destek sunan herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Şu ana kadar kadar 50'den Türk şirketinin 20'nin üzerinde ülkenin pandemiyle mücadelesine destek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya, aşı üretimi kapsamında gelen güzel haberlere bel bağlamış durumdadır. Bu sayede, aşı faaliyetlerinde önemli bir başarıya imza atan, oturuma da online olarak katılım gösteren BioNTech şirketinin kurucuları Profesör Uğur Şahin'i ve Doktor Özlem Türeci'yi hepinizin huzurunda kendim ve milletim adına tebrik ediyorum. Ülkemizde yürüttüğümüz, 12'si Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) listesinde bulunan 16 ayrı aşı çalışmasından birinde insan deneylerine başlanmasından da büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

"Muhtaç gruplara önem verilmeli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü tarım, gıda ve üretim sektörü, şehir hastaneleri, deneyimli ve çalışkan sağlık çalışanları ile kapsayıcı sosyal güvenlik sisteminin, pandemi sürecinde ülkenin en önemli avantajları olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Tüm dünyada pandemi sürecinden çok daha fazla etkilenen hassas gruplar bulunuyor. Önlemlerin kapsayıcı olması, hassas ve dezavantajlı grupların gereksinimlerine özen gösterilmesi şarttır. Bunun farkındalığıyla; kadınların, çocukların, yaşlıların ve engelli bireylerin haklarının korunmasına ayrıca özel önem veriyoruz.

Yorumlar (0)