Erdoğan: Biden yönetimiyle iş birliğini güçlendirmek istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TASC TV’nin yayına başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajında, ABD ile ortak menfaatlerin, görüş ayrılıklarından çok daha fazla sayıda olduğunu belirtti.

GÜNDEM 20.02.2021, 21:51 21.02.2021, 17:05
Erdoğan: Biden yönetimiyle iş birliğini güçlendirmek istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TASC TV (Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi) televizyon kanalının yayına başlaması vesilesiyle düzenlenen programa video mesaj iletti.

İki ülke ilişkilerine değinen Erdoğan, NATO müttefiki ABD'nin son dönemlerde özellikle terörle mücadelede kapsamında beklenilen desteği sunmadığını söyledi.

"İş birliğimiz daha da güçlenmeli"

Ülkemizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelesini hudutları içinde ve dışında kararlılıkla yürüteceğine vurgu yapan Erdoğan, "Ne Türkiye'nin ne de bölgemizin geleceğinde, PKK'sından DEAŞ'ına, YPG'sinden FETÖ'süne kadar eli kanlı katillerin hiçbirine müsaade yoktu. Türkiye olarak, ABD ile ortak menfaatlerimizin, görüş ayrılıklarımızdan çok daha fazla sayıda olduğuna inancımız tam. 'Kazan-kazan' temelinde, Biden yönetimi ile iş birliğimizi daha da güçlendirmeyi arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, söz konusu mesajında, TASC TV'nin hayırlı olmasını dileyerek, "Türk-Amerikan toplumunun temsil kabiliyetini önemli oranda artıran TASC'ın hayata geçirdiği TASC TV, çok kısa bir sürede büyük beğeni topladı. İki ülke toplumundan gelen talep üzerine de 24 saat kesintisiz olarak yayına geçildi. TASC TV'nin Türkiye'den uzakta yaşayan ancak kalpleri Türkiye için atan siz değerli kardeşlerime yararlı hizmetler sunacağına inancım tam." şeklinde konuştu.

"Bu süreçte dostluğumuz test ediliyor"

İki ülke arasında ortak çıkarları baz alan kapsamlı, güçlü, stratejik bir müttefiklik bağı olduğuna işaret eden Erdoğan, "Son zamanlarda iki ülke arasındaki dostluğun ciddi bir biçimde test edildiği bir süreci yaşadık. Özellikle PKK terör örgütü hususunda yeterli destek ve dayanışmayı göremedik. Aynı şekilde, FETÖ hususunda da herhangi bir adım atılmadı." dedi.

TASC'ı, ülkemizin ve kültürümüzün doğal birer elçisi olarak gördüklerini dile getiren Erdoğan, "Sizlerden Türk-Amerikan ilişkilerindeki sorunların aşılması ve iş birliğinin kuvvetlenmesi yolunda daha fazla çaba göstermenizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar (0)