Erdoğan, Biden ile görüştü

Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi çerçevesinde Biden ile yüz yüze görüştü.

GÜNDEM 29.06.2022, 20:31
Erdoğan, Biden ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne iştirak etmek üzere geldiği İspanya'nın başkenti Madrid'de ikili temasları çerçevesinde ABD Başkanı Biden ile görüştü.

İki liderin, IFEMA Kongre Merkezi'nde basın mensuplarına kapalı olan yapılan görüşmesi yaklaşık olarak bir saat sürdü.

Erdoğan: ABD çok önemli bir ülke

Erdoğan, Biden ile görüşmesinin hemen başında gerçekleştirdiği konuşmada, uzun bir sürenin ardından yeniden bir araya gelmekten ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Söz konusu zirvenin gündemi itibarıyla çok kuvvetli bir zirve olduğunun altını çizen Erdoğan, "Zirvede yarın da sürecek faaliyetlerimizle inanıyorum ki Türkiye'ye dolu dolu dönme fırsatı yakalayacağız. Sizlerin özellikle de ABD olarak bu işte ön almanız, NATO'nun kuvvetlenmesine yönelik atılacak olan adımlar özellikle Ukrayna-Rusya sürecine ayrı bir katkı sunacaktır." dedi. 

Ukrayna-Rusya arasındaki savaş sebebiyle son dönemde akaryakıt ve hububat hususunda negatif gelişmeler yaşandığını vurgulayan Erdoğan, "Bu hususta denge politikasıyla süreci çözmenin çabası içerisindeyiz. Dileğimiz odur ki bu denge politikasıyla sonuç alalım. Bir an evvel de hububat hususunda şu anda bunun yokluğunu çekmekte olan ülkelere açılan koridor üzerinden olanak sağlayalım." yorumunda bulundu.

Biden: Tekrar buluşmaktan ötürü memnunum

Biden ise ülkemizin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine sağladığı destek ve ülkemizin tahıl hususundaki gayretlerinden dolayı Erdoğan’a teşekkürlerini ileterek, tekrar bir araya gelmekten ötürü memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Görüşmede Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da hazır bulundu.

Yorumlar (0)