Erdoğan-Biden görüşmesinin yeri ve tarihi açıklandı

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden'ın 14 Haziran'da Brüksel'de görüşeceği belirtildi.

GÜNDEM 03.06.2021, 18:19 04.06.2021, 17:40
Erdoğan-Biden görüşmesinin yeri ve tarihi açıklandı

Geçtiğimiz nisan ayında telefon görüşmesi yapan ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'nde bir araya gelme yönünde karar vermişti.

NATO Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak.

Washington'dan açıklama

Washington'dan yapılan açıklamada, zirve çerçevesinde bir araya gelecek olan Biden ile Erdoğan'ın görüşme tarihinin 14 Haziran olduğu teyit edildi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, "Başkan Biden, ikili ilişkiler ve bölgesel meselelerin tümünü görüşmek üzere Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüz yüze görüşecek." ifadelerini kullandı.


(Jen Psaki)

Biden yönetimindeki ilk yüz yüze görüşme

Bahse konu görüşme, 20 Ocak 2021 tarihinde göreve gelen Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki ilk yüz yüze görüşme olarak tarihe geçecek.

ABD'nin önceki açıklaması

Beyaz Saray'dan daha evvel telefon görüşmesine dair yapılan açıklamada, "Biden, Türkiye ile ABD'nin iş birliği alanlarının genişletilmesi ve anlaşmazlıkların etkili bir biçimde yönetilmesi ile yapıcı bir ilişki hususundaki ilgisini dile getirdi." denilmişti.

Açıklamada, "İki lider, haziran ayında yapılacak olan NATO Zirvesi çerçevesinde, birçok ikili ve bölgesel hususu görüşmek üzere ikili bir görüşme yapma konusunda mutabık kaldı." ifadeleri sarf edilmişti.

Yorumlar (0)