Erdoğan: Berlin'de İdlib'i gündeme getireceğim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Beşşar Esad rejimi ve İran destekli grupların İdlib'e kara saldırısı düzenlemesine ilişkin, "Rejimin ateşkese uymadığının çok açık ispatı. Berlin'de İdlib konusunu da gündeme getirmeyi düşünüyorum." dedi.

GÜNDEM 17.01.2020, 14:39 17.01.2020, 15:03
Erdoğan: Berlin'de İdlib'i gündeme getireceğim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Beşşar Esad rejimi ve İran destekli grupların, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içinde kalan batı ve güney kırsalına kara saldırısı düzenlemesine ilişkin açıklamada bulundu.

Erdoğan, "Rejimin ateşkese uymadığının çok açık ispatı. Pazar günü Berlin'de olacağız. Bu konuları Putin ile etraflıca ele alacağız." dedi.

"3 askerimiz ve 20'ye yakın sivil vatandaş şehit edildi"

İdlib'de yaşanan gelişmelerin sıkıntı verici olduğunu kaydeden Erdoğan, "Sadece İdlib deyip geçemeyiz kuzeye doğru koridorda sıkıntı var. 3 askerimiz şehit oldu. Bunu karşılıksız bırakamayız. Bunun bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İdlib'de 20'ye yakın sivil vatandaşın şehit edildiğini belirterek, "Bahane her zaman hazır, terör örgütleri orada şunu yapıyor bunu yapıyor. Hepsi yalan. Kocasını kaybetmiş bir anne orada çadırların altında yer bulmaya çalışıyor, bunlar sivil." diye konuştu.

"İdlib'i gündeme getirmeyi düşünüyorum"

19 Ocak günü Berlin'de gerçekleştirilecek konferansa ilişkin Erdoğan, "Libya ağırlıklı gibi görünse de İdlib konusunu da gündeme getirmeyi düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

"Hafter güvenilir değil"

Erdoğan, Libya'nın doğusundaki silahlı milislerin lideri General Halife Hafter'in güvenilir olmadığını aktararak, "Trablus'u bombalamaya devam ettiler. Berlin'de bunu açıkça göreceğiz. Temenni ederim ki verdikleri sözlerin arkasında dururlar." dedi. 

"Kanal İstanbul bu şahsın konusu değil, bizim konumuz." 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul mektubuna ilişkin Erdoğan, "Bu mektup gizli bir mektup. Kendisi bir açıklama yaptı mı bilemiyorum... Eğer kişiye özel bir mektupsa üzerinde özellikle kapalı olan kısımda çizikler varsa bu şahsa aittir. Kendisi açıklarsa daha isabetli olur. Gündemde olması hasebiyle şunu söyleyebilirim: Kanal İstanbul bu şahsın konusu değil. Bizim konumuz. CHP'lilerin Kanal İstanbul'dan arsa topladıkları iddiası var. Bu da bizim konumuz değil. Parası olan istediği yeri alabilir." ifadelerini kullandı.

"Finansman konusunda ciddi bir arayış yok"

Erdoğan, Kanal İstanbul ile dünyaya ders verildiğini vurgulayarak, "Nasıl Panama varsa Süveyş varsa biz de çevremizi tehdit eden, boğazımızı tehdit eden geçişe karşı kendimiz bir kanal yapıyoruz. İstanbul'a farklı bir güzellik getirecek. Biz Kanal İstanbul'da kararlıyız. Finansman konusunda da ciddi bir arayış söz konusu değil. Birkaç ay sonra Kanal İstanbul için adımlarımızı atacağız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)