Erdoğan beklenen müjdeyi verdi

Erdoğan, "Fatih Sondaj Gemimiz, Zonguldak Çaycuma-1 sondajında denizin 3.023 metre altında 58 milyar metreküp hacminde doğal gaz rezervini keşfetmiştir. Karadeniz'deki doğal gaz rezervimiz Çaycuma-1'deki yeni keşifle beraber 170 milyar metreküp daha artarak toplamda 710 milyar metreküpe ulaşmış durumdadır. Karadeniz'de keşfettiğimiz gazın bugünkü sayılarla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon dolardır." dedi.

GÜNDEM 26.12.2022, 20:42
Erdoğan beklenen müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.



"Fırsatçıları affetmeyeceğiz"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar: 

"Girdi maliyetlerindeki yükselişlerin üzerinde fiyatlamalara giderek fırsatçılık peşinde olanları kesinlikle affetmeyeceğiz. Onlar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazançlar uğruna kendilerinin de içerisinde olduğu Türkiye gemisini delmeye çabalayan haramzadelerdir. 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin toplam 2.170 hizmet noktasında 600 çeşit ürün en ucuz fiyatlarla satışa sunulacak.

Önümüzdeki senenin sonuna değin yüzde 30'un altında enflasyona ulaşmayı hedefliyoruz. 2024'te ise Türkiye'yi tekrar tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmak için çalışıyoruz. 



Emekli ve memur maaşları, EYT...

Türkiye'nin zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere halkımızın her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Sürdürülen bütün projeleri gençlerimizle beraber daha ileri taşıyarak devam edeceğiz. Emekli ve memur maaş artışlarını da bu yaklaşım doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin beklentilerini karşılayacak olan hazırlığı yakın zamanda tamamlıyoruz. EYT'yi (emeklilikte yaşa takılanlar) de yılbaşından evvel gündemimizden çıkarmayı arzuluyoruz. 



Terörle mücadele

Suriye'de Türkiye'ye yönelik tehditleri tümüyle ortadan kaldırmak için 30 kilometre derinliğine sahip güvenlik hattımızdaki boşlukları tamamlayacak, yepyeni adımlar atıyor olacağız. Terör örgütü PKK'nın silahlı kapasitesi yanında destek ve kuvvet aldığı bütün kaynaklarını, bütün altyapısını imha edecek yepyeni bir mücadele safhasına geçiş yapacağız.



"Karadeniz gazının karşılığı 1 trilyon dolardır"

Fatih Sondaj Gemimiz, Zonguldak Çaycuma-1 sondajında denizin 3.023 metre altında 58 milyar metreküp hacminde doğal gaz rezervini keşfetmiştir. Verilerin analizi sonucunda daha evvel ilan ettiğimiz 540 milyar metreküp hacmindeki rezervimiz, 652 milyar metreküp olacak şekilde revize edildi. Karadeniz'deki doğal gaz rezervimiz Çaycuma-1'deki yeni keşifle beraber 170 milyar metreküp daha artarak toplamda 710 milyar metreküpe ulaşmış durumdadır. Karadeniz'de keşfettiğimiz gazın bugünkü sayılarla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon dolardır. Yeni keşif yaptığımız bölgeye komşu olan diğer jeolojik sahalardaki keşiflerimize de kapı aralanmış oldu. En kısa sürede yeni sondajlara başlıyor olacağız. Nihai hedefimiz, doğal gaz ve petrolde dışa bağımlılığımızı bir an önce tamamen kırarak, ülkemizin enerji bağımsızlığını ilan etmemizdir. Orta Doğu'nun, Akdeniz'in, Hazar'ın enerjide merkez noktasının ülkemiz olmasını sağlayacağız. Yalnızca Çanakkale ve İstanbul'daki köprülerimizle değil enerji köprüleriyle de Batı'yı ve Doğu'yu birbirine bağlayacağız.



"Yem ve gübre fiyatlarını sabitliyoruz"

Yem ve gübre fiyatlarını nisan ayı sonuna değin sabitliyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerindeki bazı kimyevi gübre çeşitlerinde yüzde 13'e ulaşan, karma yemde ise yüzde 5'e ulaşan indirimler yapılacak. 



"Aile Destek Programı ödemelerini öne çekiyoruz"

Önümüzdeki ayın ilk haftasında 3 milyon hak sahibine toplamda 13 milyar TL olarak yapılacak olan Aile Destek Programı ödemelerini 1 Ocak'tan önceye çekiyoruz."

Yorumlar (0)