Erdoğan Batman'da gençlerle buluştu

Erdoğan, "Vatanını seven, bu topraklara ilişkin hedefi ve hayalleri olan, ülke merkezli düşünebilen herkesin, hangi görüşe sahip olursa olsun başımızın üzerinde yeri var." dedi.

GÜNDEM 07.11.2021, 23:01 08.11.2021, 13:10
Erdoğan Batman'da gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, dün akşam Batman'da Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk Kütüphanesi'nde yaptığı programın görüntüleri yayımlandı.

Şehit Yalçın'ı rahmetle anarak konuşmasına başlayan Erdoğan, ülkeye hizmet ederken PKK tarafından katledilen herkese Allah'tan rahmet diledi. 

"Şehitlerimizin uğrunda öldükleri bayrağa, vatana, istikbalimize ve istiklalimize sahip çıkmaya devam edeceğiz." diyen Cumhurbaşkanı, bunu son 19 senedeki gibi yine Türkiye'ye yeni eserler, hizmetler kazandırarak sağlayacaklarını dile getirdi. 

Batman'da muhteşem bir gün geçirdiklerini, Türkiye'nin gurur abidelerinden Ilısu Barajı ve HES'i hizmete açmanın sevincini yaşadıklarını kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin en büyük dördüncü hidroelektrik yatırımı Ilısu Projesi'nin kente çok yakıştığını ifade etti.

Erdoğan, ülke ekonomisine senelik 3 milyar TL katkı sunacak olan bu yatırımın hayırlara vesile olmasını temenni etti.


"20 yıl öncesiyle kıyaslanamaz"

Ardından özel sektörün ve kamunun kente kazandırdığı hizmetlerin açılışına katıldığını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti: 

"20 sene kadar evvel kente gelmiştim. Şu andaki Batman'la kıyas dahi kabul edilemez. Batman bu hale nasıl geldi? Geçtiğimiz 19 senede bu kenti biz inşa ettik. Üniversite yoktu, eğitim sistemi kötüydü. Artık burada üniversite bile var. Hastane yoktu, şimdi 500 yataklı hastane yapıyoruz. İlçelerde de yaptığımız sağlık merkezleri var. 30 kilometre olan bölünmüş yolu 149 kilometre daha uzattık. Kentte havalimanı yoktu, şimdi o da var. Şu anki Batman'ı üstyapısıyla altyapısıyla düşünün, asla kıyas kabul etmez." 

TOKİ konutları ve villalardan söz eden Erdoğan, "Bunlar yapılmasın diye neler yapmadılar ki... Ancak biz asla vazgeçmedik, bir an olsun taviz vermedik. Oradaki tarihi yapıları yerlerinden aldık ve taşıdık. Küçük Saray'ı 6 metre yükselterek yeni yerine taşıdık." dedi.

"Böyle bir miting hatırlamıyorum"

Erdoğan, gerçekleştirdikleri işlerin sıradan işler olmadığını, zeka, akıl ve tüm imkanları ortaya koymayı gerektirdiğini belirtti.

"Başka işiniz yok mu? Neden yapıyorsunuz?" diyenlerin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu: 

"Yapıyoruz elbette. Çünkü burası turizm ve kültür açısından çekim alanı konumuna gelecek. Artık havalimanımız da var, burayı görmek isteyenler rahatlıkla gelebilecek. Bu barajlar, yollar, köprüler... Bunları nasıl yaptık? İşte bunlar aşk işidir gençler. Büyük usta Neşet Ertaş ne diyor? 'Aşk ile koşanlar yorulmaz.' Lafla peynir gemisi yürümüyor. Batmanlı vatandaşlarım bugün meydanlara sığmadı. Bugüne dek böyle bir miting yapmamıştık. Bir defa daha bizi bağrına basan Batmanlılara teşekkür ediyorum."

Erdoğan, herhangi bir ayrım yapmaksızın, diline, kökenine, inancına bakmadan yurttaşların tümüne aynı samimiyetle yaklaştıklarını, herkesin bir ve eşit olduğunu aktardı. 

"Bunları gençlere anlatmalıyız"

İktidarda 19 senesini tamamlamış bir parti olarak hep bu anlayışla çalıştıklarını, bölge ayrımı yapmadıklarını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkenin her yerine aynı yatırımı yaptık. Sağlık, eğitim ve ulaşımına kadar hepsi aynı. Vatandaşlarımızı ayrıştırmadık. Yolları yapan işçilere, mimarlara, mühendislere saldıran PKK değil mi, HDP değil mi? Benim Aybüke öğretmenimin ne suçu vardı? Necmettin Hoca'nın ne suçu vardı? Nice devlet görevlilerini daha şehit ettiler. Yapacak çok şeyimiz var. İstismar siyasetine her zaman prim verdiler. Kucaklaşmanın peşinde koştuk, onlar gibi kutuplaşmanın peşinden gitmedik. 'Korkma' diyerek başlayan İstiklal Marşı, hepimizin ortak sembolüdür. Peki ya HDP öyle mi? Meclis'te İstiklal Marşı'nı okumuyorlar. Bunları genç arkadaşlarımıza anlatmak gerekiyor."

"Bölge turizmi iyileşecek"

"Vatanını seven, bu topraklara ilişkin hedefi ve hayalleri olan, ülke merkezli düşünebilen herkesin, hangi görüşe sahip olursa olsun başımızın üzerinde yeri var." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemiz belli kalıplara mahkum edilemeyecek kadar büyüktür. Gittiğimiz her yerde gençlerin heyecanına şahit oluyoruz. PKK'nın şiddet ve baskısından kurtuldukça yatırımlar artıyor. Tek parti faşizmi bölge halkında ağır yaralar açtı. Biz bu yaraları kapattık, kardeşliğimizi güçlendirdik. Huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla birlikte her alanda büyük bir yükseliş yaşanıyor. Turizm ciddi oranda iyileşecek. Teröristlerin kestiği yollarda artık yük ve insan taşımacılığı aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu kardeşlik ve özgürlük iklimini daha da iyileştireceğiz."

Erdoğan, kan üzerinden üzerinden kendilerine rant devşirmeye çabalayanlara son 19 senedir fırsat vermediklerini ve vermeyeceklerini kaydetti.

"Gerisi gelecektir"

İktidara geldiklerinde 76 olan üniversite sayısını 207'ye yükselttiklerini, bütün kentlerde üniversite olduğunu hatırlatan Erdoğan, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Batmanlılar üniversite için nerede gidiyordu? Diğer şehirlere. Üniversiteyi buraya, halkın ayağına getirdik. Devlete güvenin, kendinize inanın, büyük bir ülkenin çocuğu olduğunuzu bir an olsun unutmayın. Birlik ve beraberliği bir an olsun bozmayın, fitne tohumları ekilmesine izin vermeyin. Ağızlarını her açtıkları zaman karamsarlık aşılayanlara inanmayın. Gerisi mutlaka gelecektir."

















Yorumlar (0)